Uitslagen AZ Jeugdopleiding

Gepubliceerd op 13 december 2008

ALKMAAR- Alle jeugdteams van AZ wonnen zaterdag hun competitiewedstrijd. In de vrieskou op Sportcomplex ’t Lood zegevierden zowel AZ A1, AZ D1 als AZ D2 in hun duel. Zondag komt AZ B1 in actie in Arnhem. Een overzicht.

Uitslagen AZ Jeugdopleiding

A1

Na een 0-1 ruststand heeft AZ A1 zaterdag pas in de tweede helft de winst tegen Willem II A1 naar zich toegetrokken (3-1). De eerste helft hadden de bezoekers de overhand; AZ voetbalde juist zonder inspiratie. Willem II was feller in de duels en kwam daardoor logischerwijs ook op een 0-1 voorsprong. Aan de goal zat een luchtje van hands, maar de arbiter negeerde het attenderen van zowel zijn assistent als iedereen met een AZ-hart.

Na rust kwam AZ met een andere instelling het, door vrieskou hard geworden, veld op. De thuisploeg zette meer druk naar voren en Willem II had hier duidelijk moeite mee. Na ruim een uur spelen kwam Toine van Huizen goed op aan de rechterkant. Zijn voorzet werd door Roland Alberg met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Zo’n tien minuten na de gelijkmaker kwam AZ ook verdiend op voorsprong. Wouter de Vogel werd gelanceerd door Sead Mazreku. Vanuit een moeilijke hoek schoot De Vogel knap binnen: 2-1.

Ali Messaoud besliste het duel door tien minuten voor tijd ook nog de 3-1 te maken. “En daarna hadden we nog meer kunnen scoren”, analyseerde trainer Michel Vonk na afloop. “De tweede helft was beduidend beter dan de eerste. Het is leuk om te zien dat de jongens die deze week een contract hebben getekend ook nu weer scoren. Roland en Ali zijn goed op dreef de laatste weken. Een kleine domper op de wedstrijd is de onterechte gele kaart van Mike Boelee, waardoor hij volgende week geschorst is.”


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ A1 – Willem II A1 3-1 (0-1)

Opstelling AZ A1: Albert Jan de Vries, Toine van Huizen, Mike Boelee, Erik Schouten, Giliano Wijnaldum (25. Guido Moelee), Ben Rienstra, Sead Mazreku (80. Mohamed Madmar), Ali Messaoud, Wouter de Vogel, Mitchell te Vrede (70. Clive Keus), Roland Alberg (85. Edwin Gyasi).

Scoreverloop: 42. 0-1, 62. Alberg 1-1, 73. De Vogel 2-1, 80. Messaoud 3-1.
Gele kaart: Boelee

B1

Aan het bezoek bij Vitesse/AGOVV B1 heeft AZ B1 slechts één punt overgehouden (2-2). AZ was de eerste helft de betere ploeg. Met verzorgd positiespel namen de bezoekers het initiatief. Uit het niets was het echter Vitesse/ AGOVV dat op voorsprong kwam. Een mislukte voorzet kwam via de lat bij de tweede paal voor de voeten van een Vitesse-aanvaller: 1-0. Nog binnen het half uur zette Johan Kulhan de verhoudingen weer recht, uit een assist van Robert Klaasen. Vlak voor rust schoot Emre Bilgin de bezoekers ook nog op voorsprong na goed voorbereidend werk van Ólafur Karl Finsen en Joel Gemin.

In de rust wisselde Vitesse/AGOVV vooral op het fysieke vlak servetten voor lakens. De thuisploeg kwam door die veranderingen steeds beter in het spel en won veel meer persoonlijke duels. Nadat eerst Hobie Verhulst nog knap wist te redden was het toch Vitesse/AGOVV dat de gelijkmaker binnenschoot: 2-2. “Na die treffer trokken wij het spel weer meer naar onze richting”, analyseerde trainer Michael Buskermolen na afloop. “Maar we misten een aantal goede kansen. Vooral de mogelijkheden van Seydou Keita en Emre vielen op. Als we de tweede helft net zo fel waren als in de eerste, hadden we het onszelf niet zo moeilijk gemaakt. Nu is het weer zonde dat je maar één punt hebt, terwijl je er drie verdiende.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse/AGOVV B1 – AZ B1 2-2 (1-2)

Opstelling AZ B1: Hobie Verhulst, Oliver Rifai, Robert Timisela, Mohamed Madmar, Joel Gemin, Adam Maher (74. Yordi van Beek), Robert Klaasen (63. Seydou Keita), Johan Kulhan, Ólafur Karl Finsen (67. Arsenio Dihalu), Tim Wulffraat, Emre Bilgin.

Scoreverloop: 23. 1-0, 26. Kulhan 1-1, 40. Bilgin 1-2, 51. 2-2.

 


D1

Tegen een goed compact spelend FC Volendam D1 heeft AZ D1 zaterdag een nipte 1-0 zege geboekt. AZ had moeite met het pressievolle verdedigende spel van FC Volendam. De bezoekers zetten constant als team druk op de balbezittende speler van AZ. Dit zorgde aan de kant van AZ voor veel belverlies. Na een klein half uur ontstond een spaarzame kans voor het team van Dennis Haar. Joel Donald controleerde een lange bal van Nick Doodeman. Vanuit de lucht nam hij de bal aan, omspeelde direct de Volendam-keeper en tikte de bal beheerst in het doel. De 1-0 was tevens de ruststand.

Na rust nam FC Volendam iets meer risico. Hierdoor ontstonden een aantal goede mogelijkheden voor AZ. Invaller Raymond de Waard schoot van dichtbij vlak naast en Thomas Ouwjan trof met een schitterende vrije trap de lat. “We hadden de tweede helft dus kunnen uitlopen”, zei Haar. “Maar doordat wij de kansen niet benutten werd het toch nog spannend. Het was een moeizame overwinning vandaag.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ D1 – FC Volendam D1 1-0 (1-0
)

Opstelling AZ D1: Koen Burger, Maarten Davids, Jur Bruin, Mustafe Bare (53. Junior Tiller), Daan Klinkenberg (47. Danny Goedkoop), Stijn Spierings, Joel Donald, Otman Lechkar (39. Raymond de Waard), Nick Doodeman, Jan de Joode, Thomas Ouwejan.

Scoreverloop: 28. Donald 1-0.


D2

In een rommelige wedstrijd tegen Purmerend D1 heeft AZ D2 zaterdag de punten in eigen huis gehouden (3-1). AZ, geteisterd door blessures en een ziektegeval, was slordig in de passing. De ploeg van Michael Rippens speelde teveel naar voren en maakte daardoor de ruimte op het veld te klein. Vooral het centrale verdedigingsduo begaf zich vaak op het drukbevolkte middenveld. Na negen minuten was het rechtsback Hidde de Jong die mee naar voren kwam. Zijn voorzet verdween bij de tweede paal over de doellijn; vlak voordat Tijs van der Schinkel de bal het laatste zetje dacht te geven. Na een kleine twintig minuten was het echter na slecht verdedigen alweer gelijk. Nog voor de rust stelde Van der Schinkel orde op zaken door een hoekschop in één keer bij de tweede paal binnen te krullen.

In de tweede helft oogde het veldspel van AZ iets beter. Tot doelpunten kwamen de Alkmaarders echter niet. Tot in de slotminuut Dani van der Moot werd weggestuurd door Daan Boerlage. Na een knappe individuele actie schoot Van der Moot de beslissende 3-1 tegen de touwen. “Het was een matige wedstrijd”, zei Rippens na afloop. “We hebben het onszelf moeilijk gemaakt doordat we met teveel spelers op een klein speelveld gingen voetballen. We hadden het veld groter moeten houden.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ D2 – Purmerend D1 3-1 (2-1)

Opstelling AZ D2: Coen Filee, Hidde de Jong, Justin Liesdek (40. Furkan Kurban *), Daan Boerlage, Patrick Grossat (31. Yannick Schenker), Nathan van Kooperen, Furkan Kurban (31. Stan de Boer), Martijn Kuijs, Jordan Kempenaar, Dani van der Moot, Tijs van der Schinkel.

Scoreverloop: 9. De Jong 1-0, 19. 1-1, 25. Van der Schinkel 2-1, 60. Van der Moot 3-1.

« Naar het overzicht