Van den Brom: ‘Geen jongens sparen’

Gepubliceerd op 19 mei 2017 , 14:14

ZAANSTAD- In aanloop naar het Play-off thuisduel met FC Groningen blikte John van den Brom vrijdagmiddag vooruit. Wie zijn er wel en niet fit? En wat vindt hij van jeugdspeler Calvin Stengs? “Dat moet hij zo houden.”

Van den Brom: ‘Geen jongens sparen’

“Jahanbakhsh en Garcia zijn niet fit uit de wedstrijd tegen Groningen gekomen. Verder is Luckassen een twijfelgeval en is Van Eijden, net als woensdag, niet inzetbaar. De andere jongens zijn fit uit de strijd gekomen. Als je wint zijn er amper pijntjes en wil iedereen erbij blijven”, zei Van den Brom, die na hun schorsingen weer kan beschikken over Ridgeciano Haps en Mattias Johansson.
 
‘Niet sparen’
Van den Brom: “De sfeer in de groep is goed, dat heb je ook op de training kunnen zien. Het goede gevoel uit Groningen willen we in eigen huis een vervolg geven om ook daar onze supporters te vermaken. En dat willen we doen met grotendeels dezelfde ploeg als tijdens de uitwedstrijd. Ik ga dus geen jongens sparen. Als je ineens een heel ander elftal opstelt, geeft je geen goed signaal af.”
 
Stengs
Na zijn goede productieve invalbeurt in Groningen, start Calvin Stengs zaterdag in de basis. “Calvin heeft al het hele jaar met ons meegetraind en heeft het woensdag fantastisch gedaan als rechtsbuiten. Hij vult die positie op zijn manier in. De onbevangenheid in zijn spel is mooi, dat moet hij zo houden.”
 
Marge
AZ verdedigt na het heenduel een ruime marge (4-1). Van den Brom: “Nee, dit mogen we niet meer weggeven.”

Live
AZ - FC Groningen begint zaterdag om 20:45 uur. Bekijk hier de kaartverkoop. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, de radio (AZ Radio en NH) en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.

« Naar het overzicht