Van den Brom: ‘Iedereen wil erbij zijn’

Gepubliceerd op 1 december 2017 , 13:38

ZAANSTAD- Na de mistige vrijdagtraining schoof John van den Brom aan bij de pers om vooruit te blikken op het uitduel van zondag in Venlo. Hoe staat zijn ploeg er fysiek voor? Hoe reageren zijn spelers op de positieve media-flow? En wat denkt hij van de komende tegenstander? “Ken hem goed.”

Van den Brom: ‘Iedereen wil erbij zijn’

“Buiten de gebruikelijke blessures om is iedereen fit”, opende Van den Brom. “Als het goed draait, wil iedereen erbij zijn. Dat is altijd zo.”

Aandacht
De goede reeks waaraan AZ bezig is zorgt ook voor veel media-aandacht. Van den Brom: “Ja, dat is een logisch gevolg van… Complimenten en extra aandacht horen erbij. Maar ik heb niet het idee dat het veel doet met deze ploeg. We hoeven nog geen interview-stop in te lassen, haha.”

VVV
Van den Brom werkte in zijn tijd als ADO-trainer met Maurice Steijn, die nu aan het roer staat bij VVV. “Ik ken hem dus goed en weet hoe hij over voetbal denkt. Ik verwacht dat hij, net als tegen Willem II, weer gewoon 4-3-3 gaat spelen. Een week eerder stelde hij tegen Feyenoord nog vijf verdedigers op.”

Compact
Van den Brom: “VVV speelt met een compacte organisatie. Ze hebben voorin veel lengte en zoeken daarom snel de diepte. Omdat we niet continu het spel kunnen gaan maken, gaan we proberen VVV ook te laten voetballen. Dan kunnen we in de omschakeling toeslaan in de ruimte die ontstaat.”

AZ TV
Bekijk hieronder ook de voorbeschouwingen die AZ TV eerder deze week maakte.

Live
VVV-Venlo - AZ begint begint zondag om 12:30 uur. Dit duel is live te volgen via FOX Sports en de AZ Twitter. Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

« Naar het overzicht