Van den Brom: ‘Iedereen wil spelen’

Gepubliceerd op 21 april 2017 , 14:07

ZAANSTAD- John van den Brom blikte vrijdagmiddag vooruit op het treffen van zaterdag met FC Twente. In hoeverre speelt de Bekerfinale van een week later mee in zijn keuzes? En hoe denkt hij over de spelopvatting van de Tukkers?

Van den Brom: ‘Iedereen wil spelen’

“Op Guus Til na is iedereen fit”, opende Van den Brom. “In deze fase van het seizoen wil iedereen spelen, zeker met het oog op de Bekerfinale van volgende week. Er wordt volop gestreden om een basisplek.”
 
Ritme
Van den Brom: “Of ik tegen FC Twente mensen ga sparen? Nee. Daar heb ik geen seconde over nagedacht. En geloof me, daar hoef ik ook echt niet mee aan te komen bij de spelers. Nee, we willen het ritme vasthouden en doorgaan waar we in Almelo mee bezig waren. Ja, ik kies voor dezelfde elf als vorige week.”
 
Amusement
“Nogmaals, we hebben het tegen Heracles goed gedaan. Dat bleek ook uit alle statistieken. Er is deze week goed getraind. We willen nu ook eens goed voor de dag komen tijdens een thuisduel zodat we onze fans echt kunnen amuseren”, vervolgde Van den Brom.
 
Ünal
De opponent van zaterdag heeft volgens de oefenmeester van AZ dezelfde spelopvatting als Heracles. “En dat ligt ons goed.” Over Twente-spits Enes Ünal: “Ik volgde hem al toen hij bij NAC speelde. Ook toen maakte hij een aardige indruk. Wat hij nu wekelijks laat zien, vind ik knap op zijn leeftijd.”
 
Vitesse
De dag na AZ - FC Twente gaat Van den Brom kijken bij het duel van de andere bekerfinalist Vitesse, dat Feyenoord ontvangt. “Twee weken geleden heb ik Vitesse ook aan het werk gezien. We hebben goed in kaart hoe ze spelen.”

Live
AZ - FC Twente begint zaterdag om 19:45 uur. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, de radio (AZ Radio en NH) en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.

« Naar het overzicht