Van den Brom: ‘Zijn anders gaan spelen’

Gepubliceerd op 17 februari 2017 , 13:55

ALKMAAR- Na de ochtendtraining schoof John van den Brom vrijdag aan bij de pers. In Grand Café Van Gaal blikte hij kort terug op de nederlaag tegen Lyon en vooruit op het uitduel van zondag met Willem II. “Ik kan altijd nuances aanbrengen.”

Van den Brom: ‘Zijn anders gaan spelen’

“Hoe ik geslapen heb? Slecht. Dus dan word je moe wakker”, opende Van den Brom, bij wie het duel met Olympique Lyon bleef doormalen. “Dat is eigenlijk altijd zo na een nederlaag. Maar ja, we moeten verder. Ik vind het belangrijk om hiervan te leren en nu weer vooruit te kijken.”

Twijfelgeval
Van den Brom: “We hebben er na donderdag geen nieuwe blessures bijgekregen. Mattias Johansson heb ik tijdens de training eerder naar de kant gehaald. Hij is het enige twijfelgeval. Ron Vlaar? Die moet eerst een week volledig met de groep meetrainen voordat hij weer in de wedstrijdselectie zit. Hij kan als ervaren speler zelf het beste aangeven wanneer hij er klaar voor is.”

Nuances
“Het is nu zaak om jongens op te stellen die fit en in vorm zijn. Ik moet in relatief korte tijd een elftal neerzetten dat van Willem II kan winnen. Het geraamte van het team staat, maar daarin kan ik altijd nuances aanbrengen door hier en daar iemand te vervangen. Zaterdag bekijken we hoe iedereen er fysiek voor staat.”

Willem II
“Ze zijn anders gaan spelen”, weet Van den Brom over de opponent van zondag. “Bij Willem II denk je altijd aan 4-3-3, maar sinds ze er in de winterstop een nieuwe spits bij hebben is het 4-4-2. Dat is denk ik, gezien de resultaten, een goede keuze van Erwin van de Looi. Ik verwacht dat ze tegen ons weer in dit systeem spelen. En ja, wij zullen waarschijnlijk het spel moeten maken.”

AZ TV
Bekijk hieronder ook de voorbeschouwing die AZ TV vrijdag met Van den Brom maakte.

Live
Willem II - AZ begint zondag om 12:30 uur. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, NH Radio en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.

« Naar het overzicht