Van den Brom: ‘Sleutel op middenveld’

Gepubliceerd op 11 augustus 2017 , 14:32

ZAANSTAD- In aanloop naar het eerste competitieduel van het seizoen schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Over de nieuwe speelwijze, de positie van Stijn Wuytens en de situatie in Eindhoven. “Dat zou raar zijn.”

Van den Brom: ‘Sleutel op middenveld’

“Ik weet nog goed dat we vorig jaar uit tegen PSV behoudend gespeeld hebben om er zo lang mogelijk een wedstrijd van te maken”, opende Van den Brom. “We wilden minder naïef spelen. Dat is gelukt, op de uitslag (1-0) na.”

Middenveld
Van den Brom: “We hebben een goede voorbereiding achter de rug, waarin we bewust tegen vrij grote clubs gespeeld hebben. We zijn vanaf dag één bezig geweest met onze nieuwe manier van spelen. Het verschil zit in de punt naar achteren in plaats van de punt naar voren. Daardoor hebben we nu twee lopende middenvelders: Joris van Overeem en Guus Til. En Marko Vejinovic hebben we gehaald om met de punt naar achteren te spelen. Dat bevalt goed. De sleutel ligt dus op het middenveld.”

Wuytens
Voormalig middenvelder Wuytens staat nu centraal achterin. “Ja, hij heeft de knop wat dat betreft wel omgezet”, weet Van den Brom. “Ik vind Stijn opbouwend, koppend en in de duels goed. Hij staat naast een opgebloeide en fitte Ron Vlaar. Dat is een goed koppel, dat zien ze zelf ook wel.”

PSV
Van den Brom: “Of onze voorbereiding écht goed is geweest, zal zaterdag blijken tegen PSV. Wat ik van die tegenstander verwacht? Ik heb ze in Eindhoven tegen NK Osijek zien spelen. Ik was er toen van overtuigd dat ze die nederlaag tijdens de return recht zouden zetten. Dat is niet gelukt. PSV had het lastig tegen een compacte ploeg, want dat zijn we in de Eredivisie niet gewend. Ik ben benieuwd hoe ze tegen ons gaan spelen. Wij gaan in ieder geval niet ineens compact spelen, dat zou raar zijn nadat we zeven weken met onze nieuwe speelstijl bezig zijn geweest.”

AZ TV
Bekijk hieronder ook wat Van den Brom en Ron Vlaar tegen AZ TV zeiden over PSV - AZ.

Live
PSV - AZ begint zaterdag om 18:30 uur. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, de radio (NH en NOS) en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.

« Naar het overzicht