Vaste gast in Grand Café: 'Ontbijt in plaats van file'

Gepubliceerd op 7 februari 2018 , 17:04

ALKMAAR- Wanneer de meeste mensen ’s ochtends in de file staan, nuttigt hij een ontbijtje in Grand Café Van Gaal. Eugène Striekwold (48) is gemiddeld driemaal per week te vinden in het restaurant van het AFAS Stadion, waar hij geniet van de rust, de service en de faciliteiten.

Vaste gast in Grand Café: 'Ontbijt in plaats van file'

“Ik woon in Heerhugowaard. Mijn kinderen breng ik vier ochtenden in de week naar school, altijd rond half negen. Vanuit daar zou ik normaalgesproken naar mijn werk rijden, maar dan kom ik in de file. Dat vind ik zonde van mijn tijd. Ik ga liever ’s ochtends naar Grand Café Van Gaal en daar wat dingen voorbereiden, het liefst met een kopje koffie en een AZ-ontbijtje.”

Service
“Twee à drie keer per week ga ik hier zitten werken. De sfeer is rustig en ontspannen. Het liefste zit ik in één van de nisjes, aan de zijde tegenover de raamkant. Dat zijn rustige plekken met voldoende privacy. Er is hier een gratis WiFi-netwerk waar in principe iedereen gebruik van mag maken. Zo kan ik goed werken zonder dat ik thuis of op kantoor hoef te zitten. Ook kan ik gratis parkeren, dat is mooi meegenomen. Het is een heel flexibele oplossing.”

AZ-ontbijt
Ondertussen wordt het AZ-ontbijtje geserveerd. Op het bord ligt een croissant met jam en boter, een verse smoothie, yoghurt met muesli en een broodje met ham en kaas. Daarbij wordt ook nog een kopje koffie geserveerd. Striekwold: “Ze vragen wel wat ik wil, maar ik neem eigenlijk altijd hetzelfde.”

Vriendelijk
“Het personeel is erg vriendelijk en de service is uitstekend. Doordat ik hier vaak kom, ben ik in contact gekomen met verschillende mensen waarmee ik een zakelijke match bleek te hebben.” Hij onderbreekt zijn verhaal en steekt een hand op. “Hoi Frans!”, roept hij. “Frans bijvoorbeeld. Ik kwam hem hier een keer tegen, het bleek dat wij samen op de middelbare school hebben gezeten. Nou ja, dat is precies wat ik bedoel.”

Striekwold met een AZ-ontbijtje in het Grand Café
Striekwold met een AZ-ontbijtje in het Grand Café

Oplossing
“In de hectiek van het naar school brengen van mijn kinderen, heb ik vanmorgen geen tijd gehad om goed te eten. Mijn eerste afspraak is om tien uur. Ik kan hier nog wat werk doen en rustig een vullend en gezond ontbijtje eten. Het is een ideale oplossing en vanaf deze locatie ben ik erg flexibel. Ik ben zo in de Randstad.”

Ingenico
“Ik werk bij Ingenico, dat is een Frans beursgenoteerd bedrijf dat betalingsverkeer faciliteert middels een betaalplatform. Daar zit een hele technologie achter, maar ik heb een commerciële functie. Daarmee draag ik eindverantwoordelijkheid voor onze grootste klanten in de Benelux.”

Centraal gelegen
“Ons kantoor zit in Hoofddorp. Ik heb een ambulante functie en daarom reis ik door de hele Benelux. Het AFAS Stadion is een vrij centraal gelegen plek en je bent direct op de snelweg. Je hebt de A8 en de A9 die naar de Randstad gaan. Als ik hier ’s ochtends heb gewerkt en ontbeten, rijd ik zo naar een afspraak of naar het kantoor om daar te werken.”

Restaurant
“Ik heb twee seizoenkaarten in het stadion en bezoek veel thuiswedstrijden met mijn kinderen. Als je hier aankomt, zie je aan de voorzijde ‘Restaurant’ staan. Dat heeft mij gestimuleerd er een keer te stoppen op de route. De ervaring was zeer positief en sindsdien kom ik hier wekelijks.”

Contact
Grand Café Van Gaal is voor iedereen geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur. Naast een voortreffelijke lunchkaart, is het met de vergadernissen en gratis WiFi en parkeren de ideale locatie voor een vergadering en/of zakenlunch. Voor vragen neem je telefonisch contact op met: 072-5478099.

Tekst: Bas Wijnia / AZ Media
Foto: Paoline Kruijssen / AZ Media

« Naar het overzicht