Verjaardag AZ in beeld

Gepubliceerd op 10 mei 2017 , 17:12

ALKMAAR- AZ vierde woensdag 10 mei haar 50ste verjaardag als fusieclub van Alkmaar '54 en FC Zaanstreek. De club kreeg uit verschillende hoeken felicitaties. Ook gaf de jubilaris een teaser van het nieuwe wedstrijdshirt en werd het AFAS Stadion op gepaste wijze aangekleed.

Verjaardag AZ in beeld

AZ kreeg via social media felicaties uit de voetbalwereld. Ook hoofsponsor AFAS Software liet van zich horen. De naamgever van zowel het stadion als het trainingscomplex plaatste een traditionele Abraham-pop bij de entree van de Alkmaarse thuishaven.

Hoofdsponsor AFAS Software verraste AZ met een traditionele Abraham-pop.
Hoofdsponsor AFAS Software verraste AZ met een traditionele Abraham-pop.

Oud-AZ'ers
Ook oud-spelers Rasmus & Viktor Elm en Vincent Janssen feliciteerden AZ met het kroonjaar. Zijn lieten een videoboodschap achter voor de club en haar fans.

Gemeente Alkmaar
De gemeente Alkmaar stond eveneens stil bij de 50e verjaardag van AZ en is mede organisator van de jubileumviering bij de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Utrecht (14 mei). In aanloop naar dat duel is de 'buitenring' van het AFAS Stadion verfraaid met banieren met daarop AZ-iconen. Een deel van de oud-spelers is zondag aanwezig tijdens een reünie. De 'binnenring' wordt versierd met vlaggen van hoogtepunten van de club, het zogenoemde Memory Lane. 

 

De eerste banieren aan de 'buitenring' hangen.
De eerste banieren aan de 'buitenring' hangen.

Nieuw shirt
Tot slot gaf AZ haar supporters een teaser van het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2017-2018. In het rode jubileumtricot zijn veel elementen terug te vinden die een link hebben met de historie van de club.

BODY_Thuisshirt-teaser
De voetbalwereld was de verjaardag van AZ niet vergeten.
« Naar het overzicht