AZ bijt zich stuk op VVV

Gepubliceerd op 10 februari 2018 , 22:34

ALKMAAR- Het is AZ zaterdagavond niet gelukt om in eigen huis te winnen van VVV-Venlo. Na ruim 90 minuten en meer dan 75 procent balbezit voor de Alkmaarders eindigde het duel zoals deze begon: 0-0. Ondanks het puntenverlies blijft AZ de nummer drie van de Eredivisie.

AZ bijt zich stuk op VVV

John van den Brom kon voor het treffen met de Venlonaren geen beroep doen op Guus Til. De middenvelder liep in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Twente (0-4) een liesblessure op. Joris van Overeem begon daardoor op tien. Mats Seuntjens startte als linksbuiten.

Kansen
Het duel begon aantrekkelijk en beide ploegen zochten direct het vijandelijk doel. Eerste moest Marco Bizot redden op een harde vrije trap van Clint Leemans, aan de andere kant ging een inzet van Thomas Ouwejan rakelings over. Na elf minuten trof VVV-aanvaller Romeo Castelen de buitenkant van de paal.

Wuytens
Na de openingsfase raakte het tempo uit de wedstrijd en pas op slag van rust kreeg de thuisploeg haar volgende goede kans. Een vrije trap belandde bij de tweede paal op het hoofd van Stijn Wuytens, alleen de Belg kopte naast.

Seuntjens
Direct na rust verstuurde Fredrik Midtsjø een fraaie steekbal richting Wout Weghorst, maar het schot van de aanvoerder werd gekraakt. Niet veel later kon VVV-doelman Lars Unnerstall met moeite redden op een laag afstandsschot van Seuntjens.

Redding Unnerstall
Met 70 minuten op de klok was het weer Seuntjens die zijn weg naar het Limburgse doel zocht. Opnieuw legde de middenvelder vanaf een meter of twintig aan en wederom had Unnerstall met heel veel moeite een redding in huis.

Slotfase
In de slotfase stonden geregeld 21 spelers op de helft van VVV, maar ook nu wist AZ het doel niet te vinden. Unnerstall kon eerst met zijn voet redden op een harde voorzet van Alireza Jahanbakhsh, vervolgens keerde hij het schot van invaller Ricardo van Rhijn. Het laatste gevaar kwam van Jahanbakhsh die met links uithaalde en de Duitse doelman op zijn weg vond.

Weghorst wordt in de slotfase naar de grond gewerkt.
Weghorst wordt in de slotfase naar de grond gewerkt.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - VVV-Venlo 0-0

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (80. Ricardo van Rhijn), Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan ; Fredrik Midtsjø, Joris van Overeem (76. Iliass Bel Hassani), Teun Koopmeiners (59. Oussama Idrissi); Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Mats Seuntjens.
Opstelling VVV-Venlo: Lars Unnerstall; Moreno Rutten, Nils Röseler, Damian van Bruggen (20. Jens Janse), Roel Janssen; Ralf Seuntjens, Danny Post, Clint Leemans; Romeo Castelen (69. Jonathan Opoku), Lennart Thy, Torino Hunte (87. Vito van Crooij).

Scoreverloop:
Gele kaarten: Bel Hassani (AZ), Castelen, Janssen (VVV-Venlo).
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Toeschouwers: 14.023
Man of the Match: Pantelis Hatzidiakos

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

« Naar het overzicht