Jong AZ laat onderuit in Dordrecht

Gepubliceerd op 24 november 2017 , 21:54

DORDRECHT- Jong AZ heeft vrijdagavond op bezoek bij FC Dordrecht een 3-2 nederlaag geleden. De ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat boog na rust een achterstand om in een voorsprong, maar zag de gastheren minstens zoveel veerkracht tonen en er met een late zege vandoor gaan.

Jong AZ laat onderuit in Dordrecht

Van meet af aan lag het initiatief bij Jong AZ, maar de eerste grote kans was pas na een halfuur te noteren, toen Abdel Malek El Hasnaoui na goed terugleggen van Levi Opdam op de lat schoot. Ook waren Vincent Regeling en opnieuw El Hasnaoui dichtbij met schoten van afstand, waarna de thuisploeg vlak voor rust uit de schulp kroop. Eerst wist Nick Olij goed te redden op een grote kans voor Mailson Lima Duarte Lopes; even later konden zijn vingertoppen niet voorkomen dat Andreias Calcan een vrije trap stijf in de kruising schoot.

Snelle gelijkmaker
De Alkmaarders kwamen de tegenslag kort na rust al te boven. De net ingevallen Danny Muhl werd diep gestuurd over links, kwam naar binnen en vond Jamie Jacobs, die op zijn beurt aflegde op Levi Garcia. De spits die maandag op zijn twintigste verjaardag de 4-2 maakte tegen Jong Ajax zag zijn schot gekraakt worden. Tijjani Reijnders stond evenwel goed op te letten en tikte van dichtbij de gelijkmaker langs doelman Renze Fij.

Opportunistisch
Jong AZ combineerde er lustig op los in de kleine ruimte, maar het was een geweldige poeier van afstand die de beloften aan de leiding bracht. Mees Hoedemakers besloot van een meter of dertig uit te halen en vond met zijn vlammende schot de kruising. Na de 2-1 leken de bezoekers door te gaan drukken, totdat Dordrecht meer opportunistisch ging voetballen en een kwartier voor tijd via Lima op 2-2 kwam. Een minuut voor tijd voltooiden de Schapekoppen zelfs hun comeback. Invaller Denis Mahmudov zorgde voor een late domper.

Landzaat: ‘Doen onszelf te kort’
“We hebben op de bank enorm genoten van het spel dat wij in het grootste deel van de wedstrijd op de mat hebben gelegd”, blikte Landzaat terug. “Toch heb je na negentig minuten nul punten. Daarmee doen we onszelf ontzettend veel te kort. We hameren er dagelijks op dat we onze kansen moeten ‘killen’ en dat is ook wat wij na rust doen, maar dan gaat Dordrecht één op één staan, de lange bal hanteren en mannenvoetbal spelen. In zo’n fase moet je elkaar helpen op het veld, maar wij hielden het niet vol.”

Snel herpakken
Volgens Landzaat zit daar een harde les in. “Het toont aan dat wij er nog een schep bovenop moeten doen en nog meer van elkaar moeten eisen. Wij krijgen vlak voor rust en één minuut voor tijd goals tegen. Dat zijn de momenten waar het om draait in een wedstrijd en die tonen aan dat er nog veel werk aan de winkel is voor ons, hoe goed we hier over het algemeen ook gespeeld hebben. Nu is het zaak ons snel te herpakken en met de kop omhoog weer door te gaan naar het duel van aanstaande maandag met Volendam.”

BODY_dorjaz (2)

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Dordrecht – Jong AZ 3-2 (1-0)
Jupiler League

Opstelling FC Dordrecht: Renze Fij; Kino Delorge, Erol Alkan, Julius Bliek (73. Denis Mahmudov), Cendrino Misidjan; Gustavo Hamer, Tom Rosenthal (56. Danny Bakker), Mawouna Amavor (59. Robert Mutzers); Mailson Lima Duarte Lopes, Jafar Arias, Andreias Calcan.
Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Levi Opdam, Vincent Regeling, Justin Bakker (46. Danny Muhl), Joris Kramer; Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers, Tijjani Reijnders; Abdel Malek El Hasnaoui, Levi Garcia, Kai Koreniuk (76. Matthijs Hardijk).

Scoreverloop: 45. Calcan 1-0, 51. Reijnders 1-1, 65. Hoedemakers 1-2, 76. Duarte Lopes 2-2, 89. Mahmudov 3-2.
Gele kaarten: Bakker, Opdam, Muhl (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Van Damme.

Foto's: Orange Pictures

« Naar het overzicht