Wie Wat Waar: Holman, Gyasi, Van der Velden

Gepubliceerd op 13 november 2017 , 11:58

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Afgelopen weekend waren Brett Holman en Edwin Gyasi belangrijk voor hun team en werd Nick van der Velden tweede.

Wie Wat Waar: Holman, Gyasi, Van der Velden

Holman: belangrijke goal
Vanwege het interlandvoetbal stonden bijna alle nationale competities stil, Australië was één van de uitzonderingen. Brett Holman speelde zaterdag namens Brisbane Roar tegen Melbourne Victory en maakte vlak voor tijd de gelijkmaker. Na een voorzet van rechtsachter Jack Hingert kwam Holman knap voor zijn man en tikte de bal achter de doelman. Het is een belangrijk punt voor The Roar, het team van Holman staat laatste in de competitie met drie punten uit zes duels.

Zie hieronder de samenvatting van het duel. Holmans doelpunt zie je vanaf 3:22.

Gyasi: doelpunt
Edwin Gyasi heeft zaterdag namens zijn land Ghana gescoord in het WK Kwalificatieduel met Egypte (1-1). De 26-jarige vleugelspeler onderschepte de bal rond de middellijn, stoomde op naar de zestien en schoot langs de keeper. Het was de gelijkmaker en tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd. Ghana heeft zich niet kunnen kwalificeren voor het WK 2018 in Rusland, tegenstander Egypte had zich al geplaatst. Gyasi maakte nooit zijn debuut voor AZ, hij kwam alleen uit voor jeugdelftallen.

Zie hieronder het doelpunt van Gyasi vanaf 10:28

Van der Velden: tweede
Nick van der Velden won zondag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met Bali United. Ze wonnen met 3-0 van hekkensluiter Gresik United. Na 34 speelrondes staat Bali op de tweede plek met evenveel punten als en zelfs een beter doelsaldo dan koploper FC Bhayangkara. Toch zijn de Balinezen geen kampioen geworden, omdat zij één overwinning minder hebben geboekt dan het Javaanse Bhayangkara. Nick van der Velden wist in 27 wedstrijden vijfmaal het net te vinden.

Nick van der Velden in het shirt van Bali United (Foto: @Nikinho23)
Nick van der Velden in het shirt van Bali United (Foto: @Nikinho23)

Andere internationals
Een hoop oud-AZ’ers zijn afgelopen weekend ook actief geweest op de internationale velden. Zo stonden Moussa Dembélé en Héctor Moreno tegenover elkaar in het vriendschappelijke interland tussen België en Mexico (3-3). Nemanja Gudelj speelde met zijn land Servië in en tegen China (0-2), waar de middenvelder in de competitie actief is. Sergio Romero wist de nul te houden in de wedstrijd tussen Rusland en Argentinië (0-1). Tot slot speelde Markus Henriksen samen met Jonas Svensson namens Noorwegen tegen Macedonië (2-0 verlies).

« Naar het overzicht