Wie Wat Waar: Mühren, Altidore, Ari

Gepubliceerd op 20 maart 2017 , 13:53

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Robert Mühren won afgelopen weekend zijn eerste prijs in België en Jozy Altidore en Ari waren belangrijk voor hun clubs.

Wie Wat Waar: Mühren, Altidore, Ari

Mühren
Nog geen twee maanden onder contract bij Zulte Waregem, maar nu al heeft Mühren zijn eerste prijs te pakken. Zaterdag won ESSEVEE, na een bloedstollende finale tegen KV Oostende, de beker van België. Zulte kwam twee keer op achterstand, maar door Timothy Derijck en Sander Coopman werd het alsnog 2-2. In de verlenging kwam ESSEVEE op voorsprong door Babacar Gueye, waardoor de overwinning binnen leek. Maar een rake penalty vlak voor tijd gooide roet in het eten. In de strafschoppenreeks bleef de Volendammer koel en schoot feilloos raak. Na twee missers van Oostende kroonde Zulte Waregem zich voor de tweede maal in de clubhistorie tot winnaar van de Beker van België. Bekijk hieronder de strafschop van Mühren.

Altidore
Altidore was zaterdag opnieuw belangrijk voor zijn club Toronto FC. Mede door een assist en een doelpunt in de uitwedstrijd bij de Vancouver Whitecaps, won de club van de 27-jarige Amerikaan met 0-2. De wedstrijd bleef lang 0-0, tot een kwartier voor tijd: Altidore bereikte met een perfecte kopbal de vrijstaande Victor Vázquez, die zijn ploeg op voorsprong kopte: 0-1. Even later besliste de aangever bij het eerste doelpunt zelf de wedstrijd door de bal prachtig in de verre hoek te knallen. Na twee gelijke spelen betekende deze overwinning de eerst driepunter voor de Toronto FC dit seizoen. De ploeg van Altidore klom daarmee naar de vierde plek op de ranglijst. Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd.

Ari
Ariclenes da Silva Ferreira, kortweg Ari, maakte zaterdag opnieuw een belangrijk doelpunt voor zijn club Lokomtiv Moskou. In de stadsderby tegen zijn oude club en tevens de koploper in Rusland, Spartak Moskou, maakte de 31-jarige Braziliaan vlak voor de rust de openingstreffer. Na een perfecte voorzet van Vladislav Ignatyev kopte Ari de bal hard in de kruising: 1-0. Na de rust maakte Oranje-international Quincy Promes nog de gelijkmaker. Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd, inclusief het doelpunt van Ari (na 4 minuten en 56 seconden).

« Naar het overzicht