Zevenklapper AZ Onder 11 bij Koninklijke HFC

Gepubliceerd op 11 november 2017 , 11:06

HAARLEM- AZ Onder 11 heeft zaterdagochtend de midweekse oefenzege op PSV een goed vervolg gegeven in de competitie. De ploeg van trainer Dijar Kasim won op bezoek bij Koninklijke HFC met 1-7 en liet zich zo na twee mindere trainingsdagen weer in positieve zin gelden.

Zevenklapper AZ Onder 11 bij Koninklijke HFC

Al in de derde minuut kwamen de eerstejaars AZ’ers op voorsprong. Derryl Hupsel opende de score in Haarlem. Kort nadat Hessel de Wit de voorsprong verdubbelde bracht de thuisploeg de spanning terug met de 1-2, maar bij rust stond er een comfortabele voorsprong op het scorebord door goals van Julian Sijbrands en opnieuw Hupsel.

Score opgeschroefd
In de tweede helft was het spel minder goed dan in het ijzersterke eerste bedrijf, maar werd de score wel verder opgeschroefd. Direct na rust maakte Stijn Tessel er 1-5 van, waarna met een eigen doelpunt van de Haarlemmers en een treffer van Tycho de Wit de Alkmaarse zevenklapper in het Noord-Hollandse onderonsje voltooid werd.

Kasim: ‘Verplaatsten spel goed’
“In de eerste helft legden we supergoed voetbal op de mat”, analyseerde Kasim het duel. “Het spel werd goed verplaatst en de ruimtes werd goed gevonden. Wel hadden we het daar moeilijker mee in de laatste fase van de aanval, als HFC met veel spelers inzakte en de ruimtes heel klein werden. Dat moet dus nog beter, want ook dan moeten wij in staat zijn om goed vrij te lopen. Los daarvan heb ik vandaag wel veel mooie aanvallen en goals gezien.”

Beter gedrag
“Na rust was het rommeliger”, voegde de oefenmeester een kritische noot toe. “De tegenstander deed er een schepje bovenop en wij gingen de duels niet altijd goed in. Wel leverden een paar prima aanvallen ons nog drie goals op. Al met al hebben de jongens zich vandaag goed hersteld van een iets mindere trainingsweek, waarin het gedrag daags na de zege op PSV minder was. Vandaag waren de jongens daar weer top mee bezig en dat resultaat in een mooie en terechte zege.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Koninklijke HFC Onder 11 – AZ Onder 11 1-7 (1-4)

Wedstrijdselectie AZ: Nick Homan, Casper Maijenburg, Derryl Hupsel, Finn Larooi, Giovanni Dobbe, Hessel de Wit, Jayden Wilson, Julian Sijbrands, Julian van Rijsdam, Kevin van Ouytsel, Nassim El Harmouz, Tycho de Wit, Vince Tuijn, Stijn Tessel.

Scoreverloop: 3. Hupsel 0-1, 12. H. de Wit 0-2, 14. Koninklijke HFC 1-2, 20. Sijbrands 1-3, 25. Hupsel 1-4, 31. Tessel 1-5, 51. Eigen goal 1-6, 60. T. de Wit 1-7.

« Naar het overzicht