Zoektocht AZ naar eSporter

Gepubliceerd op 21 december 2016 , 13:08

ALKMAAR- AZ was de afgelopen tijd op zoek naar een eSporter die de club kan vertegenwoordigen op verschillende (inter)nationale toernooien van de game FIFA 17. Die persoon krijgt daarnaast de juiste topsportbegeleiding om zijn/haar talent te ontwikkelen. Een samenvatting van de zoektocht. 

Zoektocht AZ naar eSporter

AZ organiseerde op zaterdag 14 november het Beyond Sports FIFA 17-toernooi in het AFAS Stadion. De 256 deelnemers streden in de Kees Kist Lounge in een middag- en avondsessie om een finaleplaats. Uiteindelijk mochten de vijf beste spelers zich een maand later opnieuw melden in het AFAS Stadion voor de laatste selectieronde.

Drie onderdelen
Deelnemers Tanno, Jens, Dave, Aristote en Kevin werden na het ontvangst in de bestuurskamer op drie onderdelen getest: gameskills, conditie en persoonlijkheid. Voor het onderdeel gameskills had AZ een speciale ‘Mister X’ uitgenodigd – een wereldtopper uit de gamewereld die het de spelers erg moeilijk maakte. Zij mochten allemaal twee wedstrijden spelen tegen deze topspeler. Mister X beoordeelde de spelers daarbij op hun talent en potentie in het spel FIFA 17.

Verantwoord gamen
Vervolgens werden de vijf potentiële eSporters onderworpen aan een pittige conditietest op het trainingsveld voor het AFAS Stadion. Een goede conditie, voldoende spierkracht en een flink portie doorzettingsvermogen waren tijdens deze test de criteria waaraan de deelnemers moesten voldoen. AZ wil namelijk gamers en hun directe omgeving helpen om bewuster en verantwoordelijk om te gaan met hun game-gedrag, en fitheid is één van de pijlers om te bepalen of dit ook daadwerkelijk zo is.

Gesprek
Nadat alle deelnemers deze fitheidstest met goed gevolg hadden afgelegd, volgde nog een kennismakingsgesprek met Algemeen Directeur Robert Eenhoorn.

Winnaar
De naam van de eSporter van AZ wordt binnenkort bekendgemaakt.

De vijf overgebleven deelnemers die kans maken om eSporter van AZ te worden.
De vijf overgebleven deelnemers die kans maken om eSporter van AZ te worden.
« Naar het overzicht