Wedstrijdinformatie AZ - FC Groningen

AZ speelt de wedstrijd tegen FC Groningen op zondag 18 augustus (16:45 uur) in het stadion van ADO Den Haag. AZ wijkt uit naar de Hofstad omdat afgelopen zaterdag een deel van het dak van het AFAS Stadion instortte. 

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over dit duel. Samen kleuren wij het stadion van ADO Den Haag rood. 

Iedereen met wedstrijdkaarten voor AZ - FC Groningen ontvangt een eigen unieke buscoupon via de mail. Deze worden donderdag 15 augustus verstuurd. 

Betaalsysteem

In het CARS Jeans Stadion kun je met je bankpas betalen, cashless dus. Dit kan bij alle uitgiftepunten in het stadion.

Klantenservice
  • In verband met de wedstrijd AZ - FC Groningen is de klantenservice op zondag 18 augustus beperkt bereikbaar voor vragen rondom het duel AZ - FC Groningen.
  • Zondag 18 augustus is het AZ Fancentrum bij het AFAS Stadion gesloten. 
  • Zondag 18 augustus kun je vanaf 14:45 uur met jouw ticketing gerelateerde vragen terecht bij de AZ Informatiebalie bij de stadionkassa's aan de kant van de Haaglandentribune. 
Leden AZ Netwerk

Deze pagina is bedoeld voor houders van reguliere tickets. Ben je lid van het AZ Netwerk? Klik dan op onderstaande button. 
AZ Netwerk

Seizoenkaarthouder 

Als seizoenkaarthouder krijg je op vertoon van jouw seizoenkaart toegang tot het CARS Jeans stadion. Vrijdag 16 augustus ontvang je persoonlijk bericht per e-mail over jouw locatie in het stadion. 

Overzicht verschuivingen seizoenkaarten CARS Jeans Stadion
Locatie AFAS StadionNieuwe locatie CARS JEANS StadionVakIngang
Victorie-tribune (A t/m F2)Zuiderpark CornerD, EIngang 5 en 6
Vak GForepark CornerZIngang 27 t/m 30
Alkmaarder Hout-tribune (H, J)Lex Schoenmaker FamilietribuneT t/m WIngang 22 en 23
Molenaar-tribune (M t/m U, rolstoel met begeleider)HaaglandentribuneK t/m SIngang 13 t/m 21
Van der Ben-tribune (V t/m Z)Aad MansveldtribuneF t/m JIngang 7 t/m 12
Wedstrijdkaart 

Fans in het bezit van een losse wedstrijdkaart ontvangen uiterlijk zaterdag 17 augustus per mail een nieuw ticket voor het Cars Jeans Stadion. Het is niet mogelijk om het ticket te scannen vanaf je mobiel, alleen geprinte tickets worden geaccepteerd. Let op; zorg dat je jouw ticket uitgeprint meeneemt.

Kaartverkoop 

Voor de wedstrijd koop je per AZ Seizoenkaart en/of AZ Clubkaart online 2 kaarten. Op de wedstrijddag worden geen kaarten online of bij het CARS Jeans Stadion verkocht.

Busvervoer

Een wedstrijdkaart is, zolang de voorraad strekt, inclusief gratis bus. Indien je een ticket besteld dan ontvang je binnen een dag een buscoupon waarmee je vervolgens een buskaart kunt boeken. Meer info over het busvervoer lees je hier.

Plattegrond stadion ADO Den Haag


AZ zet gratis bussen in voor haar supporters. Fans ontvangen uiterlijk donderdag 15 augustus een e-mail met daarin buscoupon(s). Per gekocht ticket ontvang je één buscoupon die je hier online verzilvert. Buskaarten zijn alleen verkrijgbaar middels toegestuurde coupon en niet los af te nemen.

Let op! Verzilver jouw voucher zo snel mogelijk zodat je verzekerd bent van een plek in de bus. Verzilveren is mogelijk zolang de voorraad strekt. 

Iedereen met een seizoenkaart of wedstrijdkaart voor AZ - FC Groningen ontvangt een eigen unieke buscoupon via de mail. Deze worden in de loop van donderdag 15 augustus verstuurd.

Het vertrekpunt van het georganiseerde busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P8/P9 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken in clusters vanaf P4.

Op de wedstrijddag rijden er vanaf centraal station Alkmaar geen pendelbussen richting het AFAS Stadion.

Stappenplan
1. Ga naar de deze pagina

Druk op de link om naar de pagina voor de bussen te gaan.

2. Kies je bus

Bussen in cluster 1 en 2 vertrekken 13:45 uur
Bussen in cluster 3 vertrekken 14:15 uur

3. Kies het aantal buskaarten

Kies je aantal buskaarten, klik op bevestigen en scrol naar de onderkant van de pagina om te bestellen.

4. Log in met je kaartverkoop account

Vul je klantnummer en wachtwoord in. Wachtwoord vergeten? Klik op de link 'wachtwoord of klantnummer vergeten'.

5. Verzilver je couponcode(s)

Ga naar kortingscodes, vul daar jouw couponcode in. Heb je meerdere couponcodes ontvangen, voeg deze een voor een toe.

6. Afronden gratis bestelling

Rond je bestelling af door op de groene button 'afronden gratis bestelling' (onderaan de pagina) te klikken. Je ontvangt je bustickets per e-mail.

7. Print je bustickets uit

Alleen uitgeprinte bustickets worden geaccepteerd zorg daarom dat je de tickets uitgeprint meeneemt. 

Het Cars Jeans Stadion kan bereikt worden middels de gratis bus, het openbaar vervoer en de auto. Lees hieronder alle informatie over de vervoeropties.

Adres Cars Jeans stadion is:
ADO Den Haag
Haags Kwartier 55
2491 BM Den Haag

Route naar het Cars Jeans stadion kun je hier vinden.

Vrij vervoer

Maak je geen gebruik van de gratis bus dan kun je op eigen gelegenheid heen middels openbaar vervoer of auto. Alle openbaar vervoer opties staan hieronder, om jouw route goed te plannen gebruik dan de 9292 app of website. Door beperkte parkeergelegenheden raden we je aan om met de gratis bus of het openbaar vervoer te komen.

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer zorg dan dat je vooraf jouw route plant. Hieronder vind je alle haltes waarvandaan je gemakkelijk naar het stadion kan lopen.

HTM

  • RandstadRail 3 en 4: halte Forepark. (12 minuten lopen)
  • Lijn 19: halte NS Station Ypenburg

Bekijk actuele reisinformatie op htm.nl

Veolia

  • Bus 30: halte NS Station Ypenburg (13 minuten lopen)

NS

  • Station Den Haag Ypenburg (13 minuten lopen)

RET

  • RandstadRail Erasmuslijn: halte Forepark (12 minuten lopen)
Autoroute

Via de Noordelijke aanrijroute (route N) via de A4 (afrit 8 Leidschendam), N14 of Zoetermeerse Rijweg en de Donau.
Via de Zuidelijke aanrijroute (route Z) via de A12 (afrit 5 Nootdorp) en de Donau.
Route N en Z zijn op de snelweg (A4 en A12) aangeduid met witte borden met een voetbal-icoon gevolgd door respectievelijk de letter ‘N’ of ‘Z’. 

Rond het Cars Jeans Stadion zijn een vijftal parkeerterreinen te vinden: P1, P2/P2VIP, P3 en P4. Op wedstrijddagen zijn de parkeerterreinen P1, P2/P2VIP, P3 en P4 te bereiken via de Noordelijke aanrijroute via de A4 (afrit 8 Leidschendam), N14 of Zoetermeerse Rijweg en de Donau. Bezoekers die de mogelijkheid hebben de N14 te nemen (onder andere vanuit de richting Wassenaar, Leidschendam en Mariahoeve) wordt aangeraden deze te gebruiken in plaats van de Utrechtse baan.

P1/P2/P2VIP/P3/P4 zijn gereserveerd voor fans met een seizoenparkeerkaart. Vanwege onvoldoende capaciteit worden er geen parkeerkaarten meer uitgegeven.

Seizoenparkeerkaarthouders P8 en supporters met een parkeerkaart AZ - FC Groningen voor P8 kunnen op vertoon van deze parkeerkaart parkeren op P3. 

Seizoenparkeerkaarthouders P9 en supporters met een parkeerkaart AZ - FC Groningen voor P9 kunnen op vertoon van deze parkeerkaart parkeren op P4.

Combinatie auto met Openbaar Vervoer

Indien je met de auto afreist naar Den Haag zonder parkeerkaart, adviseren wij in de buurt te parkeren en het restant van de route te vervolgen met het Openbaar Vervoer.


Plattegrond CARS Jeans Stadion
Kan ik mijn seizoenkaart gebruiken?

Als seizoenkaarthouder betreed je op vertoon van jouw seizoenkaart het CARS Jeans Stadion. Uiterlijk zaterdag 17 augustus ontvang je persoonlijk bericht per e-mail over jouw locatie in het stadion.

Wat gebeurt er met mijn gekochte kaarten?

Alle wedstrijdkaarten die je al hebt gekocht worden omgezet naar kaarten voor in het Cars Jeans Stadion. Je krijgt via de mail een nieuw e-ticket waarmee je toegang krijgt tot de desbetreffende wedstrijd. 

Waar is het? 

AZ speelt de wedstrijden tegen FC Groningen in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. 

Adres van het Cars Jeans stadion is:
ADO Den Haag
Haags Kwartier 55
2491 BM Den Haag

Route naar het Cars Jeans stadion kan je hier vinden.

Hoe kom ik in het Cars Jeans stadion?

Het Cars Jeans stadion is te bereiken via het openbaar vervoer, met de auto of één van de AZ-bussen (zie de pagina vervoer & route voor alle informatie).

Andere vraag?

Mochten de tips je nog niet voldoende helpen kun je de afdeling kaartverkoop per email bereiken via klantenservice@az.nl of bel 072-5478036. In verband met de wedstrijd AZ - FC Mariupol is klantenservice op donderdag 15 augustus beperkt beschikbaar.

>