Informatie AZ - Manchester United

ALKMAAR- AZ neemt het donderdag 3 oktober in de groepsfase van de Europa League op tegen de Engelse grootmacht Manchester United. De eerste verkoopfase voor seizoenkaarthouders is gestart. 

Kaartverkoop 

Seizoenkaarthouders die nog géén passe-partout hebben besteld, kunnen tot en met zondag 22 september (23:59 uur) twee kaarten per AZ-seizoenkaart kopen. Seizoenkaarthouders in het bezit van een passe-partout(s) kunnen twee kaarten per AZ-seizoenkaart min het aantal gekochte passe-partout(s) bestellen. 


Het duel wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag en ook voor dit duel stelt AZ gratis bussen beschikbaar, meer info over busvervoer volgt vrijdagmiddag 20 september.

Tweede verkoopfase

Vanaf maandag 23 september (13:00 uur) kunnen seizoenkaarthouders vier kaarten per AZ-seizoenkaart bestellen en clubkaarthouders (besteld voor 28 augustus) één kaart per geverifieerde AZ-clubkaart bestellen. Check hier voor aanvang van de kaartverkoop of jouw account is geverifieerd middels iDin.

Voor deze wedstrijd wordt een regeling gehanteerd om uitsluitend AZ-fans de mogelijkheid te bieden om kaarten voor dit duel aan te schaffen. Kijk voor een uitgebreide toelichting op de kaartverkoop op het tabblad 'wedstrijdkaarten'.

Betaalsysteem

In het CARS Jeans Stadion kun je met een bankpas betalen, cashless dus. Dit kan bij alle horecapunten in het stadion.

Klantenservice 

 • Check deze pagina voor alle beschikbare informatie voor het duel AZ - Manchester United.
 • Vragen? Mail via klantenservice@az.nl of bel 072 - 547 8036
 • Het AZ Fancentrum bij het AFAS Stadion is geopend op maandag 13:00 - 17:00  uur en op dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00 uur. Op 3 oktober is het AZ Fancentrum geopend tot 17:00 uur.
 • Donderdag 3 oktober kun je vanaf 17:30 uur met jouw kaartverkoop gerelateerde vragen terecht bij de AZ Informatiebalie. Deze is te vinden onder de Haaglanden Tribune.

Kaartverkoop

Op de wedstrijddag worden er online, in het AZ Fancentrum en bij het CARS Jeans Stadion géén wedstrijdkaarten meer verkocht voor AZ - Manchester United, dus bestel vóór 3 oktober jouw toegangsbewijs.

Seizoenkaarthouders die nog géén passe-partout hebben besteld, kunnen tot en met zondag 22 september (23:59 uur) twee kaarten per AZ-seizoenkaart kopen. Seizoenkaarthouders in het bezit van een passe-partout(s) kunnen twee kaarten per AZ-seizoenkaart min het aantal gekochte passe-partout(s) bestellen. 


Tweede verkoopfase

Vanaf maandag 23 september (13:00 uur) kunnen seizoenkaarthouders vier kaarten per AZ-seizoenkaart bestellen en clubkaarthouders (besteld voor 28 augustus) één kaart per geverifieerde AZ-clubkaart bestellen. Check hier voor aanvang van de kaartverkoop of jouw account is geverifieerd middels iDin.

Uitsluitend AZ-fans

De wedstrijdkaarten gekocht met een AZ-clubkaart blijven strikt persoonlijk en zijn niet overdraagbaar aan derden. De naam van de clubkaarthouder wordt op de wedstrijdkaart gedrukt. Alleen de clubkaarthouder zelf kan de wedstrijd bezoeken. 


Bij het betreden van het Cars Jeans Stadion wordt bij clubkaarthouders de naam en geboortedatum gecontroleerd aan de hand van het ID-bewijs en de AZ-clubkaart. Indien de namen niet overeenkomen, wordt er geen toegang verleend.


De regelgeving rondom kaartverkoop wordt gehanteerd om zoveel mogelijk en uitsluitend AZ-fans de mogelijkheid te bieden om kaarten voor dit duel aan te schaffen.

Geverifieerd account

Je kunt jouw account in het bestelproces via iDIN verifiëren. iDIN is een online dienst waarmee je je kan identificeren met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van je bank. 

Busvervoer 

Het duel wordt gespeeld in het stadion van ADO Den Haag en ook voor deze wedstrijd stelt AZ gratis bussen beschikbaar. Vanaf vrijdag 20 september is het mogelijk om een ticket voor het busvervoer te kopen. Meer informatie over het busvervoer lees je bij de categorie 'busvervoer'. 

Plattegrond CARS Jeans Stadion


Het Cars Jeans Stadion kan bereikt worden door gebruik te maken van de gratis bus, het openbaar vervoer en de auto. Lees hieronder alle informatie over de vervoeropties.

Adres Cars Jeans stadion is:
ADO Den Haag
Haags Kwartier 55
2491 BM Den Haag

Route naar het Cars Jeans stadion kun je hier vinden.

Vrij vervoer

Maak je geen gebruik van de gratis bus? Dan kun je op eigen gelegenheid heen door middel van het openbaar vervoer of de auto. Alle openbaar vervoer opties staan hieronder, om jouw route goed te plannen gebruik dan de 9292 app of website. Door beperkte parkeergelegenheden raden we je aan om met de gratis bus of het openbaar vervoer te komen.

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer, zorg dan dat je vooraf jouw route plant. Via onderstaande haltes kun je gemakkelijk naar het Cars Jeans Stadion lopen.

HTM

 • RandstadRail 3 en 4: halte Forepark. (12 minuten lopen)
 • Lijn 19: halte NS Station Ypenburg

Bekijk actuele reisinformatie op htm.nl

Veolia

 • Bus 30: halte NS Station Ypenburg (13 minuten lopen)

NS

 • Station Den Haag Ypenburg (13 minuten lopen)

RET

 • RandstadRail Erasmuslijn: halte Forepark (12 minuten lopen)
Autoroute

Via de Noordelijke aanrijroute (route N) via de A4 (afrit 8 Leidschendam), N14 of Zoetermeerse Rijweg en de Donau.
Via de Zuidelijke aanrijroute (route Z) via de A12 (afrit 5 Nootdorp) en de Donau.
Route N en Z zijn op de snelweg (A4 en A12) aangeduid met witte borden met een voetbal-icoon gevolgd door respectievelijk de letter ‘N’ of ‘Z’. 

AZ zet gratis bussen in voor haar supporters. Fans ontvangen een e-mail met daarin buscoupon(s). Per gekocht ticket of passe-partout ontvang je vanaf vrijdag 20 september één buscoupon die je online verzilvert. Buskaarten zijn alleen verkrijgbaar middels toegestuurde coupon en niet los af te nemen.

Let op! Verzilver jouw voucher uiterlijk vrijdag 27 september zodat je verzekerd bent van een plek in de bus. Verzilveren is daarna mogelijk zolang de voorraad strekt. 

Iedereen met een wedstrijdkaart voor AZ - Manchester United ontvangt een eigen unieke buscoupon via de mail. 

Er zijn verschillende vertrekpunten voor het georganiseerde busvervoer. Bij het vertrekpunt AFAS Stadion geldt; Op P8/P9 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken in clusters vanaf P4.

 • AFAS Stadion
  • Cluster 1: vertrekt om 16:00 uur
  • Cluster 2: vertrekt om 16:30 uur
 • AFAS Trainingscomplex (Zuiderweg 72A, Wijdewormer)
  • Vertrekt om 16:30 uur

Op de wedstrijddag rijden er vanaf centraal station Alkmaar geen pendelbussen richting het AFAS Stadion.

Stappenplan
1. Ga naar de deze pagina

Klik hier om naar de bustickets te gaan.

2. Kies je vertreklocatie
 • AFAS Stadion
  • Cluster 1: vertrekt om 16:00 uur
  • Cluster 2: vertrekt om 16:30 uur
 • AFAS Trainingscomplex (Zuiderweg 72A, Wijdewormer)
  • Vertrekt om 16:30 uur
3. Kies het aantal buskaarten

Kies je aantal buskaarten, klik op bevestigen en scrol naar de onderkant van de pagina om te bestellen.

4. Log in met je kaartverkoop account

Vul je klantnummer en wachtwoord in. Wachtwoord vergeten? Klik op de link 'wachtwoord of klantnummer vergeten'.

5. Verzilver je couponcode(s)

Ga naar kortingscodes, vul daar jouw couponcode in. Heb je meerdere couponcodes ontvangen, voeg deze een voor een toe.

6. Afronden gratis bestelling

Rond je bestelling af door op de groene button 'afronden gratis bestelling' (onderaan de pagina) te klikken. Je ontvangt je bustickets per e-mail.

7. Print je bustickets uit

Alleen uitgeprinte bustickets worden geaccepteerd zorg daarom dat je de tickets uitgeprint meeneemt. 

P1/P2/P2VIP/P3/P4 zijn gereserveerd voor fans met een (seizoen)parkeerkaart. 

Seizoenparkeerkaarthouders P8 kunnen op vertoon van deze parkeerkaart parkeren op P3. 

Seizoenparkeerkaarthouders P9 kunnen op vertoon van deze parkeerkaart parkeren op P4.

Verkoop Parkeerkaart P4

De parkeerkaarten voor P4 zijn uitverkocht. 

Combinatie auto met Openbaar Vervoer

Indien je met de auto afreist naar Den Haag zonder parkeerkaart, adviseren wij in de buurt te parkeren en het restant van de route te vervolgen met het Openbaar Vervoer.


Plattegrond

Tarieven

Categorie Seizoenkaart- of clubkaarthouder
1 €50
2 €40


Kan ik mijn seizoenkaart gebruiken?

Indien je een wedstrijdkaart AZ - Manchester United hebt aangeschaft ontvang je een e-ticket. Het is dus niet mogelijk om je seizoenkaart te gebruiken.

Waar is het? 

AZ speelt de wedstrijd tegen Manchester United in het CARS Jeans Stadion van ADO Den Haag. 

Adres van het CARS Jeans Stadion is:
ADO Den Haag
Haags Kwartier 55
2491 BM Den Haag
Route naar het Cars Jeans stadion kan je hier vinden.

Hoe kom ik in het CARS Jeans Stadion?

Het CARS Jeans Stadion is te bereiken via het openbaar vervoer, met de auto of één van de AZ-bussen (zie de pagina vervoer & route voor alle informatie).

Andere vraag?

Mochten de tips je nog niet voldoende helpen kun je de afdeling kaartverkoop per email bereiken via klantenservice@az.nl of bel 072-547 8036.

>