Wedstrijdbezoek AZ - PEC Zwolle

Omdat je AZ - PEC Zwolle gaat bezoeken, hebben we hieronder alle belangrijke informatie op een rijtje gezet. Wegens overheidsmaatregelen en de bouw van het nieuwe stadiondak, zal je wedstrijdbezoek anders dan normaal verlopen. Mocht je nog vragen hebben, kijk dan hier.


  Wegens overheidsmaatregelen en de bouw van het nieuwe stadiondak is er een beperkte capaciteit beschikbaar in het AFAS Stadion. Let op de ingang en het tijdsstip die op het e-ticket staan aangegeven. De route naar jouw ingang zal dan ook anders kunnen zijn. Rondom het stadion zijn de routes aangegeven. Zie plattegrond met uitleg over de routes hieronder.


  Aan de poort wordt er naar je gezondheidscheck gevraagd. Heb jij deze nog niet gedaan? Klik dan hier.

  Looplijnen. In het stadion hou je rechts aan. Dit geldt in de gracht en op de tribunetrappen.

  Looproute. Ingang L en ingang M tot Q volg de route rechtsom over de rondweg. Ingang X2 t/m Z, A t/m D, D t/m G en J t/m K volg de route linksom over de rondweg.  Jouw seizoenkaart is niet geldig. Alleen op vertoon van je e-ticket krijg je toegang tot het stadion

  Je krijgt alleen toegang bij de poort als je op de wedstrijddag voldoet aan de eisen van deze gezondheidscheck.
  Niet iedereen kan tegelijk het stadion in. Daarom verdelen we iedereen over de ingangen en tijdvakken. Op je e-ticket staat aangegeven hoe laat en bij welke ingang je naar binnen kunt.

  Bij het verlaten van het stadion verzoeken we je om de looproutes aan te houden en de aanwijzingen van stewards en (veiligheids)personeel op te volgen.
  Parkeren en vervoer

  Parkeren van de auto is alleen mogelijk op vertoon van een vooraf aangeschafte parkeerkaart. Het is dus niet mogelijk om bij de parkeerplaats je parkeerkaart te kopen. De parkeerplaatsen op P9 zijn beperkt en enkel vooraf online te koop. Klik hier om jouw parkeerticket te kopen.

  De locaties van de fietsenrekken zijn door verbouwing aan het stadion anders dan je gewend bent. Parkeer je fiets uitsluitend op aangegeven plekken. Dit is bij de uitgang van de fietstunnel en langs de rondweg van het AFAS Stadion tegen de houten rekken. Zie plattegrond hieronder.

  Vanaf Alkmaar CS rijden er pendelbussen.
  Publiekscatering en AZ Fancentrum

  Voor en tijdens de wedstrijd is de publiekscatering in de omloop geopend. Direct na het laatste fluitsignaal sluiten alle horeca-gelegenheden.

  Het Sportcafé is alleen geopend voor publiek van de Molenaar-tribune.

  Grand Café Van Gaal is niet voor publiek geopend van de reguliere tribune.

  Het AZ Fancentrum is voor de wedstrijd en tot maximaal 30 minuten na de wedstrijd geopend. Voor de nieuwste merchandise bestel je via de webshop.

  Voor zowel de publiekscatering als het AZ Fancentrum geldt: houd je aan de Corona-maatregelen aan en geef elkaar voldoende ruimte.


  De basisregels

  In het rondom het stadion gelden enkele basisregels. Houd je aan de volgende regels:

  Voorkom samen juichen, geforceerd stemgebruik is niet toegestaan, desinfecteer uw handen regelmatig, hoest en nies in uw elleboog, houd 1.5 meter afstand en vermijd direct contact.

  Overig

  Niet iedereen kan tegelijk het stadion in daarom is iedereen over de ingangen en tijdslots verdeeld. Bekijk je E-ticket voor jouw ingang en tijdslot. Bij het verlaten van het stadion verzoeken we je om de looproutes en aanwijzingen van het personeel op te volgen.

  Voor meer vragen lees de veelgestelde vragen.


 • Het aantal vierkante meters en seats per Skybox bepaalt hoeveel gasten welkom zijn. Hierover wordt iedere Skyboxhouder persoonlijk geïnformeerd.
 • Er zitten maximaal twee personen naast elkaar.
 • Catering is beschikbaar maar wel net een beetje anders dan u van ons bent gewend.
 • Vanwege de bouw van het nieuwe stadiondak zijn de parkeerplaatsen bij het stadion tijdelijk niet te gebruiken. De parkeerplaatsen op P8 zijn speciaal voor leden van het AZ Netwerk gereserveerd. Dit e-ticket ontvangt u samen met uw wedstrijdticket.
 • In de Skybox liggen formulieren klaar om uw contactgegevens in te vullen. Deze moet door iedere gast worden ingevuld. Deze gegevens zal AZ enkel gebruiken voor een mogelijk contact- en brononderzoek van de GGD.
 • De Skybox is twee uur voorafgaand en na de wedstrijd geopend.