Partnerships

AFAS: onze trotse hoofdsponsor sinds 2010

AFAS Software is sinds augustus 2010 hoofd- en stadionsponsor van AZ. Het bedrijf verbond zich destijds voor drie jaar aan de club uit Alkmaar, waarna deze overeenkomst in 2012 werd opengebroken en met vijf jaar verlengd. Op 20 mei 2016 is dit sponsorschap opnieuw naar een hoger plan getild en met maar liefst zes jaar verlengd tot 2022. De shirt-, stadion en jeugdsponsoring van AFAS Software is sinds 2012 in één verbintenis ondergebracht. 

De hoofdsponsor van AZ is een Nederlands familiebedrijf, dat is opgericht in 1996. Zij omschrijven zichzelf als een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral als een organisatie vol passie als het gaat om het inspireren van klanten en ondernemers. Dit zit vooral verborgen in de bedrijfscultuur. Als je bij AFAS werkt, bén je AFAS. De vier kernwaarden ‘doen’, ‘vertrouwen’, ‘gek’ en ‘familie’ zijn hierbij een goede omschrijving van het DNA van de Leusdense automatiseerder. 

Met zijn ruim 400 medewerkers inspireert AFAS bedrijven om betere ondernemers te worden. Het uitgangspunt is hierbij het product. AFAS ontwikkelt innovatieve softwareproducten voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. Hierbij nemen zij graag maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen hun klanten helpen om iedere dag beter te worden in het ondernemen. Dit doen zij door aan de slag te gaan met het product, het delen van kennis en relevante evenementen te organiseren.

Met de totaaloplossing die AFAS biedt automatiseren zij alle afdelingen van jouw organisatie. Van de administratie en verkoop tot de productie en salarisverwerking. Iedereen werkt hierbij met dezelfde software, waardoor er real-time bedrijfsvoering ontstaat. Waar nodig kan hier ook nog eens direct bijgestuurd worden. Deze manier van werken is efficiënt en kostenbesparend.

Sinds het begin van de samenwerking tussen AFAS en AZ zijn AZ-supporters meerdere malen in het zonnetje gezet door de hoofdsponsor. Een landende helikopter op de middenstip van het AFAS Stadion, een wedstrijdbezoek vanuit de eigen dugout van AFAS én het weggeven van een AZ-wedstrijdshirt aan alle seizoenkaarthouders - het is slechts een greep uit de vele acties. Welke dromen AFAS en AZ nog meer allemaal samen waar maakten zie je in dit overzicht.

Bekijk onderstaande video over onze hoofdsponsor en kijk voor meer informatie over AFAS op de website: www.afas.nl

Official Partner 

Elkaar beter maken, individueel sterker worden en samen maximale resultaten behalen. Zo werkt teamsport. Dat geldt bij AZ voor de spelers op het veld, maar ook voor het team erachter: de Official Partners. Twaalf sterke merken die samen met AZ naar het hoogst haalbare streven.

Als Official Partner van AZ bekleedt u een exclusieve positie in uw branche. U bent een partner van AZ, dus uw naam wordt in één adem genoemd met de Alkmaarse voetbalclub. U mag het AZ-logo en de AZ-spelers gebruiken voor promotiedoeleinden, waarbij u profiteert van exclusieve rechten en privileges die u gegarandeerd (internationale) exposure opleveren. 

Media aandacht 

Wanneer u deel uitmaakt van deze selecte groep Official Partners is uw bedrijf dominant aanwezig in en op alle uitgaven van AZ media. Denk hierbij aan de perswand, de veldboarding en de drukbezochte website van AZ. Daarnaast bent u net als de AZ-spelers bij iedere wedstrijd van de partij. De Official Partnersheet, een teamopstelling met daarop de bedrijfslogo’s van alle partners, is te zien in vrijwel alle online en gedrukte media van AZ. 

Eigen ontvangst en ontmoetingsruimte

De twaalf Official Partners beschikken over een eigen ontvangst- en ontmoetingsruimte met cateringfaciliteiten op topniveau. Vanuit de Dusseldorp BMW Lounge, op de derde verdieping van het AFAS Stadion, geniet u van het prachtige uitzicht op het veld. Daarnaast heeft u toegang tot alle lounges, waardoor u op ieder gewenst moment contact kunt maken met de ruim 500 sponsoren van AZ. 

Exclusiviteit

Gedurende de samenwerking heeft de Official Partner recht op zogeheten branche-exclusiviteit. Op grond van deze exclusiviteit sluit AZ geen vergelijkbare (sponsor-/partner-)overeenkomsten met derden met dezelfde branche specialisme als een Official Partner. 

Overzicht en contact 

Hierna volgt een overzicht met de Official Partners van AZ, met daarbij links naar de websites van deze organisaties. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Official Partner, of wilt u zich graag bij dit exclusieve gezelschap voegen? Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden en onze ervaringen te bespreken.


Partner in Business 

Partners in Business beschikken bij AZ over een op maat samengesteld pakket. Deze bestaat uit relatiemarketing, exposure en business. In gezamenlijk overleg wordt op basis van uw doelstellingen een concept bedacht waarmee uw bedrijf optimaal profiteert van de samenwerking met AZ. 

Wilt u een inhoudelijke boodschap overbrengen, binnendringen in de belevingswereld van uw doelgroep of emoties toevoegen aan uw producten? AZ fungeert graag als intermediair en katalysator in de communicatie met uw doelgroepen! Daarnaast kan de club uit Alkmaar ook bijdragen aan een verbetering van de naamsbekendheid of het imago van uw bedrijf, producten en merken.

Hiervoor heeft AZ een breed scala aan communicatiemiddelen beschikbaar. Deze zijn flexibel inzetbaar, waardoor u sponsoring kunt inzetten als geïntegreerd onderdeel van het communicatieplan van uw bedrijf. Op deze manier wordt de effectiviteit van uw totale marketinginspanningen vergroot. 

Hospitality op alle niveaus

Als Partner in Business van AZ kunt u uw hospitalitypakket helemaal zelf invullen. Bent u op zoek naar een eigen ontvangstruimte die u ook buiten wedstrijddagen kunt gebruiken? Of geeft u de voorkeur aan een Business Loge in de sfeervolle Georg Kessler Restaurant? AZ biedt hospitality faciliteiten op vier niveaus, met allen eigen accenten in de relatiemarketing.

Als klap op de vuurpijl heeft u na afloop van thuiswedstrijden toegang tot de Dusseldorp BMW Lounge. Hier kunt u in een unieke ambiance netwerken en contacten onderhouden met de Partners in Business van AZ.

Door middel van het AZ Netwerk is AZ actief bezig om de contacten binnen het Noord-Hollandse bedrijfsleven te stimuleren. Partners in Business zijn nauw betrokken bij de club. Waar mogelijk kan een zakelijke overeenkomst ook deel uitmaken van een sponsorschap van AZ. Uiteraard kunt u hiermee uw voordeel doen in de communicatie-uitingen naar uw doelgroepen. 



Media Partners 

Met de eigen mediakanalen bereikt AZ een zeer groot publiek. Onder meer de website, social media en de Videowalls in het AFAS Stadion zorgen ervoor dat er veel interactie plaatsvindt met de fans. In het huidige medialandschap zijn er echter nog veel meer manieren om te communiceren. Hiervoor heeft AZ met meerdere mediapartijen succesvolle samenwerkingen opgezet.

De volgende partijen werken samen met AZ om Nederland enthousiast te maken over de club