FAQ

Veel gestelde vragen

Online kaartverkoop

Stap 1: ga naar https://tickets.az.nl/nl/account/login (klik op de link of kopieer deze in je browser)

Stap 2: Klik op “Wachtwoord vergeten ?”

Stap 3: Voer jouw klantnummer in. Weet je je klantnummer niet vul dan je e-mailadres in.

Stap 4: Selecteer “Wachtwoord opvragen”

De volgende melding verschijnt in beeld: Binnen enkele minuten ontvangt u een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link waarmee je jouw wachtwoord in kunt stellen.

Stap 5: Open de e-mail.

Stap 6: Klik op de link in de email en stel daarna je wachtwoord opnieuw in. Daarna kun je via “Ga naar jouw account” je profiel beheren.

Je kunt op naam voor een andere AZ'ers kaarten bestellen door eerst nadat je ingelogd bent via https://tickets.az.nl/nl/account/friends de andere AZ'er aan jouw account toe te voegen. Je hebt daarvoor de achternaam (zonder tussenvoegsel), het klantnummer en de pincode, die de andere AZ'er bij zijn account heeft ingesteld, nodig.

Als je vervolgens jouw kaarten selecteert kun je in het winkelmandje de kaart op naam van de andere AZ'er zetten. 

Let erop dat de achternaam is ingevoerd zonder tussenvoegsel.

Zie het roodgekaderde klantnummer in onderstaande afbeelding. De 8 cijfers op jouw (seizoen)clubkaart zoals in onderstaande voorbeeld is jouw persoonlijke klantnummer.Mochten de tips je nog niet voldoende helpen kun je de afdeling kaartverkoop per email bereiken via klantenservice@az.nl of bel 072-5478036.

AZ Clubkaart

Dit is een kaart waarmee men bij de verkoopkanalen voor thuis- en uitwedstrijden van AZ wedstrijdkaarten kan kopen. Vraag hier direct een AZ Clubkaart aan.

De AZ Clubkaart is gratis indien je voor een digitale clubkaart per email kiest, voor het thuisgestuurd krijgen van een pasje vragen we een bijdrage van €2,50. Een AZ Clubkaart kan online worden aangevraagd, of in het AZ Fancentrum. Klik hier om een AZ Clubkaart aan te vragen.

De AZ Clubkaart is 8 kalenderjaren geldig, hierna dient men opnieuw een AZ Clubkaart aan te vragen. Hierover krijgt men automatisch bericht.

Een AZ Clubkaart kan online worden aangevraagd, of in het AZ Fancentrum. Vraag direct een AZ Clubkaart aan.

Indien je hebt gekozen voor een digtitale clubkaart per e-mail dan ontvang je deze na je bestelling binnen een uur in je mail. Heb je gekozen om een pasje thuisgestuurd te krijgen, dan ontvang je deze maximaal 2 weken na de aanvraag.

Je kunt bij het aanvragen van een AZ Clubkaart niet direct je AZ Clubkaart meenemen. Kies je voor een digitale clubkaart per e-mail, dan ontvang je je clubkaart later per e-mail. Heb je gekozen om een pasje thuisgestuurd te krijgen, dan ontvang je deze binnen ongeveer 2 weken.

Dit aantal varieert per wedstrijd en lees je bij de wedstrijdinformatie van de betreffende wedstrijd.

Je ontvangt in de maand dat de AZ Clubkaart verloopt automatisch per email bericht om de clubkaart te verlengen. Heb je een AZ Clubkaart gehad en is deze inmiddels verlopen, dan kan je zelf een nieuwe aanvragen.

Als je AZ Clubkaart kwijt is, of is gestolen, laat ons dit dan per e-mail weten (klantenservice@az.nl). De oude AZ Clubkaart wordt dan geblokkeerd en is niet meer bruikbaar.  Je wordt geinformeerd over hoe je in het bezit komt van een nieuwe AZ Clubkaart.

Dit kan verschillende oorzaken hebben: 

  1. Je hebt gekozen voor een digitale clubkaart per e-mail. Deze hebben we dan na je aanvraag per e-mail verzonden naar het aan op dat moment aan je account gekoppelde e-mailadres. We adviseren je om je e-mail te checken en evt. ook je spam/reclame/ongewenste e-mail te controleren.
  2. Heb je gekozen voor een AZ Clubkaart per post thuis te ontvangen en heb je de bestelling langer dan 4 weken geleden geplaatst, stuur ons dan even een e-mail (klantenservice@az.nl).

Dit kan verschillende oorzaken hebben: 

  1. Je hebt een AZ Seizoenkaart, jouw AZ Clubkaart is dan geblokkeerd. 
  2. Je hebt een Waaghals- of AllstarZ Clubkaart, jouw AZ Clubkaart is dan geblokkeerd.
  3. De AZ Clubkaart is niet meer geldig. Controleer de datum achterop de AZ Clubkaart. 
  4. De AZ Clubkaart is als vermist/gestolen opgegeven en geblokkeerd door AZ. 
  5. Je hebt een lidmaatschap, clubkaart of seizoenkaart bij een andere Nederlandse voetbalclub. De KNVB ziet toe op het clubkaartbezit in Nederland en kan de geldigheid van je AZ Clubkaart hebben geblokkeerd.
  6. De AZ Clubkaart is gebruikt om kaarten te kopen die op de secondaire markt zijn belandt en hierdoor geblokkeerd door AZ.

Dit is niet mogelijk. Dit geldt zowel voor Clubkaarten van andere clubs als een Clubkaart van AZ .

Na je aanvraag is je AZ Clubkaart getoetst door de KNVB, je kunt daarna kaarten bestellen.

Mochten de tips je nog niet voldoende helpen kun je de afdeling kaartverkoop per email bereiken via klantenservice@az.nl of bel 072-5478036.

Fancentrum

AZ-artikelen zijn verkrijgbaar in het AZ Fancentrum dat gelegen is op de eerste verdieping in het hoofdgebouw van het AFAS Stadion.

Maandag 13:00-17:00 uur
Dinsdag t/m zaterdag 10:00-17:00 uur.

Op de dagen waarop AZ een thuiswedstrijd speelt in het AFAS Stadion is het AZ Fancentrum (buiten reguliere openingstijden) twee uur voor aanvang van de wedstrijd tot een half uur na het laatste fluitsignaal geopend. Tijdens de wedstrijd zijn de deuren gesloten.

Ja, bestellen van artikelen is mogelijk in de webshop. Na betaling van je bestelling worden de producten bij je thuisbezorgd.

Webshop

Ruilen & Retourneren

Mocht je bestelling toch niet helemaal naar wens zijn, dan vindt je hier hoe je kunt ruilen of retourneren.

We ontvangen je artikel(en) graag binnen 14 dagen na ontvangst van jouw bestelling.

LET OP: bedrukte shirts kunnen niet geretourneerd worden.

Niet goed, geld terug.

Stuur de pakbon (of een kopie hiervan) mee en schrijf hierop wat u wilt ruilen en welk artikel u graag ontvangt.

Vermeld ook je IBAN rekeningnummer indien je liever je geld terug wilt.

Artikel(en) ongedragen en in originele verpakking : je mag natuurlijk altijd passen.

Wil je een artikel ruilen, dan kan dit ook in het A Fancentrum in het AFAS Stadion : Maandag 13-17 uur, Dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur.

Je kunt het pakketje (kosteloos) opsturen naar :

AZ fancentrum

Antwoordnummer 333

1800 VB Alkmaar

Wij zijn ook te bereiken via 072-5478032 of fancentrum@az.nl

Wij verzenden alle bestellingen via Van Straten Post. Treft de postbode je niet thuis, dan zal hij een tweede afleverpoging doen. Ben je opnieuw niet thuis, dan ontvang je een kennisgeving in de brievenbus en wordt het pakket voor je klaargelegd op een postkantoor bij jou in de buurt.

Bestelde artikelen worden, indien voorradig, binnen drie werkdagen bij je thuis afgeleverd. Buiten Nederland en voor foto's geldt een langere levertijd.

Als je je bestelling niet binnen de indicatieve levertijd ontvangen hebt, stuur dan een e-mail naar fancentrum@az.nl of neem contact op met het AZ Fancentrum via 072 547 80 31. Vergeet niet je bestelnummer te vermelden respectievelijk bij de hand te houden, zodat wij je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn.

Het bedrag dat je betaalt voor het verzenden van je bestellingen binnen Nederland bedraagt altijd € 5,50. Hoe zwaar of groot de omvang van je totaalbestelling ook is, de verzendkosten zijn altijd gelijk.

Je hebt bij ons de keuze uit twee verschillende betalingsmogelijkheden. Deze methodes zijn gegarandeerd veilig en bieden de grootst mogelijke flexibiliteit. Je kunt kiezen om te betalen via iDeal of creditcard.

Bij deze betaalmethode kun je direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met je eigen bank. Je rekent af in je vertrouwde internetbetaalomgeving op basis van de specifieke beveiligingsmethodes van je eigen bank. Als internetbankierder kun je direct gebruikmaken van iDEAL zonder dat je je daarvoor hoeft aan te melden.

Voor alle producten in ons assortiment gelden fabrieksgaranties. Dat betekent dat je recht hebt op de reguliere garantiebepalingen zoals de fabrikant van het artikel heeft bepaald. Deze garantiebepalingen zijn specifiek voor elk artikel. Mocht je vragen hebben of wil je aanspraak maken op de garantie, stuur dan een e-mail naar fancentrum@az.nl.

AZ respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft altijd vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. We willen het winkelen op AZ.nl zo persoonlijk mogelijk maken, waarbij we gebruikmaken van je persoonlijke gegevens. Informatie over de aankopen stelt ons in staat om de site te personaliseren en om aanbevelingen te doen. AZ stelt je klant- en aankoopgegevens niet ter beschikking van derden zonder je daar vooraf toestemming voor te vragen.

Heb je suggesties voor onze webshop, ons assortiment of voor een ander onderdeel? Stuur dan een e-mail naar fancentrum@az.nl. Wij stellen je mening erg op prijs.

Seizoenkaart

Op vertoon van je seizoenkaart heb je toegang tot jouw vaste plek in het AFAS Stadion bij alle zeventien thuiswedstrijden van AZ in de Eredivisie. 

Als seizoenkaarthouder krijg je bij schaarste voorrang op kaartverkoop voor Europese-, KNVB Bekerwedstrijden en play-offs.

T/m 31 mei 2019 reserveren we jouw seizoenkaart. Tot die tijd ben je gegarandeerd van plaatsbehoud en kun je jouw seizoenkaart verlengen. Na die datum wordt jouw plek vrij gegeven en kunnen ook andere fans jouw plaats bestellen.

Je kunt jouw seizoenkaart tot en met 31 mei 2019 online verlengen en betalen via Ideal.  Verlengen kan ook bij de kaartverkoopbalie in het AZ Fancentrum. Aan de balie kun je per pin of contant betalen. 

T/m 17 april hebben seizoenkaarthouders het exclusieve recht om te verplaatsen en/of om een plek bij te kopen voor familie en vrienden. Na deze datum kunnen ook onze andere fans een seizoenkaart bestellen. Kijk hier direct welke stoelen er vrij zijn.

Als je deze voor 31 mei 2019 verlengt, blijft jouw huidige seizoenkaart geldig voor het seizoen 2019-2020. Als je je seizoenkaart hebt overgedragen aan iemand anders of je hebt een andere plaats in het stadion gekozen, krijg je per post een nieuwe seizoenkaart toegestuurd. 

Als je een keer niet naar een thuiswedstrijd kunt, dan kun je jouw seizoenkaart uitlenen aan iemand anders. Je blijft wel altijd persoonlijk verantwoordelijk voor de gedragingen van diegene aan wie je jouw seizoenkaart uitleent. 

Kinderen tot en met 12 jaar (geboren op of na 1-7-2006) krijgen tot 60% korting op de standaardtarieven van een seizoenkaart. In het familievak J op de Alkmaarder Hout-tribune is al een kinderseizoenkaart al verkrijgbaar vanaf € 101,50.

Jeugd tot en met 18 jaar (geboren op of tussen 01-07-2000 en 30-06-2006)  krijgt tot 40% korting op de standaardtarieven van een seizoenkaart. Op de Van der Ben-tribune is een jeugdseizoenkaart al verkrijgbaar vanaf € 152. 

Jong Volwassenen (geboren op of tussen 1-7-1994 en 30-6-2000) krijgen tot 20% korting op de standaardtarieven van een seizoenkaart.op de vakken J, V, W, X1, X2, X3 en Y. Een jong volwassen seizoenkaart is verkrijgbaar vanaf € 203. 

Met een kinderseizoenkaart ben je automatisch lid van juniorclub De Waaghalzen. Met een jeugdseizoenkaart ben je automatisch lid van de AZ AllstarZ. 

Op vak U op de Molenaar-tribune geldt voor supporters geboren voor 01-07-1954 een speciaal tarief. Een seizoenkaart is voor 65+’ers op dit vak al verkrijgbaar voor € 172,50.

Er zijn seizoenparkeerkaarten verkrijgbaar voor P8 (verhard; € 160) waarmee je elk thuisduel verzekerd bent van een parkeerplaats dicht bij het stadion. 

Beschik je in het seizoen 2018-2019 over een seizoenparkeerkaart en wil je deze verlengen? Seizoenparkeerkaarten zijn één jaar geldig. Na verlenging ontvang je per post een nieuwe seizoenparkeerkaart.

In de vakken A, G (Victorie-tribune), H (Alkmaarder Hout-tribune) en Z (Van der Ben-tribune) hangen heaters.  

De vakken W en X1 op de Van der Ben-tribune zijn speciaal gereserveerd voor fans die de wedstrijd staand willen volgen.

Onder alle tribunes van het AFAS Stadion bevinden zich horecapunten waar je terecht kunt voor snacks en drankjes.  Onder de Molenaar-tribune zit het Sportcafé waar supporters de thuiswedstrijden uitgebreid kunnen voor- en nabeschouwen. 

Je krijgt op vertoon van je seizoenkaart 15% korting op kleding en fanartikelen in het AZ Fancentrum en in de webshop op AZ.nl/webshop.

In de vakken H, J en P mag op de tribunes niet gerookt worden. Alle ruimtes in het AFAS Stadion zijn rookvrij. 

Seizoenkaarten voor het rolstoelterras op de Molenaar-tribune kunnen per mail (klantenservice@az.nl) of telefonisch (072 547 80 36) via de klantenservice van AZ worden aangevraagd.

Alle niet verlengde seizoenkaarten zijn vrijgegeven. Een seizoenkaart op een andere naam zetten is daarom ook niet meer mogelijk. Er kan een keuze worden gemaakt uit de beschikbare plaatsen. Verlengde / gekochte seizoenkaarten zijn ook niet meer op een andere naam te zetten.

Stuur een email met jouw klantnummer, naam en huidige seizoenplaats (vak, rij en stoelnummer) naar klantenservice@az.nl met het verzoek om jouw seizoenkaart te annuleren. Je ontvangt daarna van ons een bevestiging van de opzegging.

Business

Stap 1: Ga naar https://hospitality.az.nl/nl/account/

Stap 2: Klik op “Wachtwoord of klantnummer vergeten?”

Stap 3: Voer uw klantnummer in.

Weet u het klantnummer niet? Stuur een e-mail naar commercie@az.nl met uw bedrijfsnaam en we sturen u zo snel mogelijk nieuwe inloggegevens toe.

Stap 4: Selecteer “Wachtwoord opvragen.”
De volgende melding verschijnt in beeld: “Binnen enkele minuten ontvangt u een e-mail van ons, met daarin een persoonlijke link waarmee u uw wachtwoord in kunt stellen.”
Let op: deze e-mail gaat naar het adres zoals deze in ons systeem staat geregistreerd, dit is het adres waar wij altijd de E-tickets naar toe mailen!

Stap 5: Open de e-mail.

Stap 6: Klik op de link in de e-mail en stel daarna uw wachtwoord opnieuw in. Daarna kunt u via “Ga naar jouw account” uw profiel beheren.

Stap 1: Ga naar https://hospitality.az.nl/nl/account/

Stap 2: Klik op “Wachtwoord of klantnummer vergeten?”

Stap 3: Voer uw klantnummer in.

Weet u het klantnummer niet? Stuur een e-mail naar commercie@az.nl met uw bedrijfsnaam en we sturen u zo snel mogelijk nieuwe inloggegevens toe.

Stap 4:  Selecteer “Wachtwoord opvragen.”

De volgende melding verschijnt in beeld: “Binnen enkele minuten ontvangt u een e-mail van ons, met daarin een persoonlijke link waarmee u uw wachtwoord in kunt stellen.”

Let op: deze e-mail gaat naar het adres zoals deze in ons systeem staat geregistreerd, dit is het adres waar wij altijd de E-tickets naar toe mailen!

Stap 5: Open de e-mail.

Stap 6: Klik op de link in de e-mail en stel daarna uw wachtwoord opnieuw in. Daarna kunt u via “Ga naar jouw account” uw profiel beheren.

Stap 1: Ga naar https://hospitality.az.nl/nl/account/ en login.

Stap 2: Klik op “Mijn gegevens” en daarna op “Wijzig gegevens”.

Stap 3: Wijzig hier wat u wilt wijzigen en klik op “Wijzigingen opslaan”. Uit veiligheidsoverwegingen kunt u niet alle gegevens wijzigen. Wilt u dit wel, neem dan contact op met uw accountmanager.

Stap 1: Ga naar https://hospitality.az.nl/nl/account/ en login.

Stap 2: Klik op “Mijn seizoenkaarten”.

Hier vindt u een overzicht van alle producten die aan uw seizoencontract zijn gekoppeld.

Stap 1: Ga naar https://hospitality.az.nl/nl/account/ en login.

Stap 2: Klik op “Tickets beheren”.

Stap 3: Open de desbetreffende wedstrijd. Hieronder vindt u alle tickets die aan uw account zijn gekoppeld en beschikbaar zijn.

Stap 4: Klik op “Download E-ticket”. Uw E-ticket zal worden gedownload.

Stap 5: Sla dit ticket op op uw computer of op uw telefoon.

Stap 6: Herhaal deze stappen tot alle tickets zijn gedownload en opgeslagen.

Stap 7: U kunt de tickets via uw telefoon laten scannen of de tickets uitprinten en deze op de wedstrijddag meenemen.

Let op: U kunt tickets meerdere keren downloaden, maar niet meerdere keren gebruiken. Zorg er dus voor dat u goed bekijkt of er geen dubbele tickets zijn opgeslagen of geprint.

U kunt de e-tickets makkelijk doorsturen naar iemand die wel naar de wedstrijd kan of iemand die met u mee gaat.

Stap 1: Ga naar https://hospitality.az.nl/nl/account/ en login.

Stap 2: Klik op “Tickets beheren”.

Stap 3: Klik vervolgens op “Naar tickets doorsturen”.

Stap 4: Open de desbetreffende wedstrijd en producten “Tickets” en “Parkeerkaarten”.

Stap 5: Selecteer de “Tickets” en/of “Parkeerkaarten” die u wilt doorsturen. U selecteert deze door de check-box aan te vinken.

Stap 6: Sluit de desbetreffende wedstrijden, scroll naar boven en klik op “Nodig uit en stuur door”.

Stap 7: Vul hier alle gegevens in en vergeet niet een persoonlijk bericht te typen voor uw relatie.

Stap 8: Check, check, dubbel check.

Stap 9: Klik op “Tickets doorsturen”.

Stap 10: Uw tickets zijn verstuurd en u keert terug naar de pagina “Tickets beheren”. Uw relatie ontvangt de tickets in zijn inbox en kan deze downloaden.

N.B.

- Wanneer u de desbetreffende wedstrijd opent, kunt u zien aan wie u welke kaarten heeft verstuurd. Ook kunt u zien of uw relatie deze heeft geopend of niet.


Stap 1: Ga naar https://hospitality.az.nl/nl/account/ en login.

Stap 2: Klik op “Tickets beheren”.

Stap 3: Klik vervolgens op “Naar tickets doorsturen”.

Stap 4: Open de desbetreffende wedstrijd en producten “Tickets” en “Parkeerkaarten”.

Stap 5: Hier kunt u de tickets annuleren, zodra de tickets zijn geannuleerd worden deze vrij gegeven en kunt u deze tickets opnieuw versturen.

Stap 1: Ga naar https://hospitality.az.nl/nl/account/.

Stap 2: Klik bovenin uw scherm op “Ga naar wedstrijdoverzicht”.

Stap 3: Selecteer uw wedstrijd.

Stap 4: Selecteer uw vak.

Stap 5: Hier heeft u twee keuzes: “Laat het systeem kaarten kiezen” of “kies zelf uw plaatsen”.

Stap 6: Kies het aantal en bevestig uw keuze.

Stap 7: Klik op “Verder gaan met bestelling”.

Stap 8: Check nog één keer uw bestelling, voeg eventueel een parkeerkaart toe en reken af.

Stap 9: Veel plezier.

Stap 1: Ga naar https://hospitality.az.nl/nl/account/

Stap 2: Klik op “Account aanmaken”.

Stap 3: Vul hier uw gegevens in ‘Et Voilla’