World Series of Darts

01-11-2019 19:00

Op 1 november 2019 kunt u de finale van de World Series of Darts live meemaken. In samenwerking met onze hoofdsponsor AFAS Software nodigen wij u uit voor dit live spektakel in Amsterdam. 

De World Series of Darts bestaat sinds 2013. Het doel van deze reeks toernooien is om de dartssport te mondialiseren.

In 2013 maakte de World Series of Darts z'n debuut op de PDC-kalender. Er werden twee World Series-toernooien gehouden: de Dubai Darts Masters en de Sydney Darts Masters. In 2014 werden de Singapore Darts Masters en Perth Darts Masters toegevoegd aan het circuit, waardoor het totaal aantal op vier toernooien kwam.

In 2015 werd het circuit opnieuw uitgebreid. De Singapore Darts Masters werd geschrapt, maar de Japan Darts Masters en Auckland Darts Masters werden ook toegevoegd. Hiermee kwam het totaal van 2015 op vijf. Tevens werd er in 2015 besloten om er een eindtoernooi aan vast te maken: de World Series of Darts Finals. De beste acht spelers van de World Series of Darts-toernooien zijn geplaatst voor dit eindtoernooi. Deze ranking komt tot stand door het aantal punten dat een speler verdient tijdens de vijf World Series toernooien.

Details

  • Start inschrijving: medio oktober
  • Exclusief voor leden AZ Netwerk