AFAS Stadion

Op 4 augustus 2006 werd het AFAS Stadion (voorheen: DSB Stadion) officieel in gebruikgenomen.

Bereikbaarheid en Parkeren

Vlak voordat je via snelweg A9 Alkmaar binnenrijdt, doemt het AFAS Stadion op. Het stadion is dan ook uitstekend te bereiken. Op niet-wedstrijddagen kunnen gasten gratis parkeren op de parkeerplaatsen rondom het AFAS Stadion, met uitzondering van de gereserveerde vakken. Op wedstrijddagen zijn alle parkeervakken op het terrein van het AFAS Stadion (P1 t/m P7) voor genodigden. Ben je niet in het bezit van een parkeerkaart, dan kun je op wedstrijddagen tegen betaling parkeren op P9 (Verlengd Zeezicht).

Parkeerkaarten voor P9 zijn online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.


Let op; de parkeertarieven wijzigen voor wedstrijden na 1 september 2019.

  • Het tarief voor een parkeerkaart P9 in de voorverkoop wordt €6,-.
  • Het tarief voor een parkeerkaart P9 bij het oprijden van het parkeerterrein wordt €10,-.
  • Voor deze wedstrijd geldt zowel in de voorverkoop als bij het oprijden nog het tarief van €5,-.

Openbaar vervoer

Op wedstrijddagen rijden er gratis pendelbussen van de firma Hellingman tussen NS-station Alkmaar en de Arcadialaan (halte Motel Alkmaar). Na de wedstrijd vertrekken de bussen onder het viaduct tussen het AFAS Stadion en P8 weer richting het NS-station van Alkmaar.

Deze gratis pendelbussen vertrekken voor het eerst twee uur voor aanvang van de wedstrijd en rijden na afloop terug naar het NS-station. Het vertrekpunt is achter het NS-station (los- en laad-zone). 

Op niet-wedstrijddagen met OV naar het stadion? Check dan hieronder hoe je het beste kunt afreizen naar het AFAS Stadion.

Plan je reis

Rondleidingen

Nieuwsgierig naar de vele andere ruimtes in het AFAS Stadion? Voor kinderen tot 12 jaar zijn er speciale rondleidingen. Klik hier voor het online boeken van een rondleiding of meer informatie over rondleidingen.

Plattegrond AFAS Stadion

AZ Fancentrum Kristen Nygaard in het AFAS Stadion is hét informatie- en servicepunt voor de AZ-supporter. Het centrum is vernoemd naar misschien wel de populairste speler uit de AZ-geschiedenis: Kristen Nygaard.

De Deense middenvelder speelde in de periode 1972-1983 363 wedstrijden voor AZ en stond bekend om zijn bijzondere band met de AZ-supporters. Het AZ Fancentrum is de gehele week geopend en AZ-supporters kunnen hier met al hun vragen terecht.

Wedstrijdbezoek AZ

Wil je een keer een wedstrijd van AZ bezoeken? In het AZ Fancentrum kun je informatie krijgen en alles regelen omtrent je AZ Seizoenkaart, AZ Clubkaart en losse kaartverkoop voor wedstrijden van AZ. Ook voor het meereizen naar uitwedstrijden van AZ en voor parkeerkaarten kun je in het AZ Fancentrum terecht. Klik hier voor meer informatie over kaartverkoop.

AZ-kleding en fanartikelen

Het AZ Fancentrum biedt het complete assortiment aan AZ-kleding en fanartikelen. In samenwerking met kledingsponsor Nike heeft AZ een uitgebreide collectie samengesteld. Deze bestaat onder andere uit AZ-wedstrijdkleding, trainingskleding en vrijetijdskleding. Uiteraard vind je in het fancentrum ook een ruim assortiment aan fanartikelen zoals sjaals, schoolspullen, DVD’s, ballen, dekbedden, caps en nog veel meer! Voor het online bestellen van AZ-kleding en fanartikelen verwijzen we je door naar de  webshop.

Juniorclubs

Ook inschrijvingen voor bijvoorbeeld de juniorclubs De Waaghalzen en de AllstarZ worden in het AZ Fancentrum snel afgehandeld.

AZ Walk of Fame

Een fotogalerij en vitrines met oude shirts, sjaals en prijzen brengen de rijke historie van AZ in beeld. Van de eerste wedstrijden tot de huidige successen. Voor meer informatie over de AZ-historie klik hier.

Verkooppunten

AZ-kleding en fanartikelen zijn niet alleen verkrijgbaar in het AZ Fancentrum van het AFAS Stadion, maar ook bij onze verkooppunten in de provincie Noord-Holland.

Er bestaan twee soorten verkooppunten van AZ-artikelen: AZ Dealers en AZ Fanpoints. AZ Dealers verkopen AZ-wedstrijdkleding (soms ook trainings- en vrijetijdskleding) en hebben vaak ook fanartikelen in hun assortiment opgenomen. AZ Fanpoints verkopen geen AZ-kleding (wedstrijd-, trainings- en vrijetijdskleding) maar wel overige AZ-fanartikelen. Indien u op zoek bent naar een specifiek AZ-artikel adviseren wij u vooraf altijd even telefonisch contact op te nemen met het betreffende verkooppunt aangezien zij niet altijd alle artikelen op voorraad hebben.

Stad Winkel Straatnaam + Huisnummer Telefoonnummer
Heerhugowaard Intertoys Middenwaard 114 072 571 71 68
Tuitjenhorn Top 1 toys Leguit Dorpsstraat 44 0226 391 428
Alkmaar Vivant de Mare Europaboulevard 344 072 564 9009
Alkmaar Alkmaarse Fan- & Giftshop Hoogstraat 2 072 511 1477
Alkmaar SPORT 2000 Laat 197 072 512 0782


Leveringsvoorwaarden

Voor de algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van het AZ Fancentrum voor consumenten klik hier.

Openingstijden

Maandag 13:00-17:00 uur
Dinsdag t/m zaterdag 10:00-17:00 uur.
Op de dagen waarop AZ een thuiswedstrijd speelt in het AFAS Stadion is het AZ Fancentrum (buiten reguliere openingstijden) twee uur voor aanvang van de wedstrijd tot een half uur na het laatste fluitsignaal geopend. Tijdens de wedstrijd zijn de deuren gesloten.

Op donderdag 17 februari 2016, voorafgaand aan het thuisduel met Olympique Lyon is het AZ Museum geopend door een aantal clubiconen. Deze blijvende tentoonstelling vol successen van heden en verleden bevindt zich in het AZ Fancentrum, op de eerste etage van het AFAS Stadion.

Bij de opening waren clubiconen als Kees Kist (AZ-periodes 1972-1982 en 1984-1986), Hugo Hovenkamp (1975-1983), Henk van Rijnsoever (1974-1982), Barry van Galen (1997-2006), Piet Buis (1954-1967) en Henk van der Sluis (1954-1956) aanwezig. 

Gratis toegang

Ook benieuwd naar het AZ Museum? Kom langs in het AZ Fancentrum. De toegang is gratis.

Video- en fotoverslag

Bekijk hieronder het verslag van de opening.