Pers

Hier vind je meer informatie over persaccreditaties, interviewverzoeken en de faciliteiten in het AFAS Stadion.

Accreditatie thuisduels

Wil jij als mediavertegenwoordiger bij een thuisduel van AZ aanwezig zijn? Mail dan uiterlijk drie dagen voor de betreffende wedstrijd je verzoek naar accreditatie@az.nl. Daarna bevestigen we de goedkeuring per e-mail. Voor een accreditatie is een NSP-pas vereist.

Interviewverzoek
Heb jij als mediavertegenwoordiger een interviewverzoek? Mail dan naar pers@az.nl. Vermeld in je e-mail naam, telefoonnummer, medium, verzoek en deadline. Daarna nemen we snel contact met je op om het interview, indien mogelijk, in te plannen.

Verzoeken voor interviews met spelers en/of trainer(s) en het filmen/fotograferen van trainingen dienen uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de week van de verzochte media-activiteit kenbaar te worden gemaakt via pers@az.nl. In alle andere gevallen kunnen verzoeken niet gehonoreerd worden.

Accrediteren voor thuiswedstrijden van AZ kan via www.nsp.nl of accreditatie@az.nl.

Teksten inzien
De communicatieafdeling heeft het recht om teksten voor publicatie in te zien en feitelijke onjuistheden te wijzigen.

Persmoment hoofdtrainer
AZ heeft elke laatste werkdag voor een wedstrijd een persmoment met de hoofdtrainer in de persruimte, de bestuurskamer of digitaal.

Faciliteiten

Mixed-zone
Na afloop van de wedstrijd is voor de media in de mixed-zone van het AFAS Stadion gelegenheid spelers enkele vragen over de wedstrijd te stellen. Onze persvoorlichter is in de mixed-zone aanwezig om aanvragen in te dienen. 

In de mixed-zone staan backdrops. Dit zijn de borden met daarop de sponsoren die aan de muur zijn bevestigd. Alle (online) televisie-media dienen de camera zo op te stellen dat deze backdrops achter de geïnterviewde in beeld zichtbaar zijn.

Persruimte
De Co Adriaanse Persruimte bevindt zich op de begane grond van het AFAS Stadion en is te bereiken via ingang 9. De persruimte biedt 50 zitplaatsen/werkplekken aan journalisten en fotografen. Hier vinden ook persconferenties plaats.

Perstribune
De perstribune bevindt zich op de Victorie-tribune en is eenvoudig te bereiken via de Co Adriaanse Persruimte. De perstribune heeft honderd plaatsen voor de schrijvende pers.

Internet
In het AFAS Stadion kunt u gebruikmaken van een gratis WiFi-verbinding. De inlogcode wordt verstrekt door de persvoorlichter.

Liveverslag

Via Twitter houden we je tijdens wedstrijden van AZ van de eerste tot de laatste minuut op de hoogte van de verrichtingen op het veld. Daarnaast is het ook mogelijk om bij thuisduels live mee te luisteren via AZ Radio.