Pers

Hier vind je meer informatie over persaccreditaties, interviewverzoeken en de faciliteiten van het AFAS Stadion.

Accreditatie thuisduels

Wil je als mediavertegenwoordiger bij een thuisduel van het eerste elftal aanwezig zijn? Mail dan uiterlijk drie dagen voor de betreffende wedstrijd je verzoek naar accreditatie@az.nl. Daarna bevestigen we de goedkeuring per e-mail. Voor een accreditatie is een NSP-pas een vereiste.

Interviewverzoek
Heb jij als mediavertegenwoordiger een interviewverzoek? Mail dan naar pers@az.nl. Vermeld in je e-mail je naam, telefoonnummer, medium, verzoek en deadline. Daarna nemen we snel contact met je op om het interview in te plannen.

Verzoeken voor interviews met spelers en/of trainer(s) en het filmen/fotograferen van trainingen dienen uiterlijk vrijdag voorafgaand aan de week van de verzochte media-activiteit kenbaar te worden gemaakt via w.nelissen@az.nl. In alle andere gevallen kunnen verzoeken helaas niet gehonoreerd worden.

Accrediteren voor thuiswedstrijden van AZ kan via www.nsp.nl of accreditatie@az.nl.

Teksten inzien
De communicatieafdeling heeft het recht om teksten voor publicatie in te zien en feitelijke onjuistheden te wijzigen.

Persmoment hoofdtrainer
AZ heeft elke laatste werkdag voor een wedstrijd een persmoment met de hoofdtrainer in de persruimte of bestuurskamer.

Faciliteiten

Mixed-zone
Na afloop van de wedstrijd is er voor de media in de mixed-zone van het AFAS Stadion gelegenheid spelers enkele vragen over de wedstrijd te stellen. Onze persvoorlichter is in de mixed-zone aanwezig om aanvragen in te dienen. 

In de mixed-zone staan backdrops. Dit zijn de borden met daarop de sponsoren die aan de muur zijn bevestigd. Alle (internet)televisie-media dienen de camera zo op te stellen dat deze backdrops achter de geïnterviewde in beeld zichtbaar zijn.

Persruimte
De Co Adriaanse Persruimte bevindt zich op de begane grond van het AFAS Stadion en is te bereiken via ingang 9. De persruimte biedt 50 zitplaatsen/werkplekken aan journalisten en fotografen.

Perstribune
De perstribune bevindt zich op de Victorie-tribune en is eenvoudig te bereiken via de Co Adriaanse Persruimte. De perstribune heeft honderd plaatsen voor de schrijvende pers.

Internet
In het AFAS Stadion kunt u gebruikmaken van een gratis WiFi-verbinding. De inlogcode wordt verstrekt door de persvoorlichter.

Liveverslag via AZ Twitter

Via de AZ Twitter houden we je tijdens wedstrijden van AZ van de eerste tot de laatste minuut op de hoogte van de verrichtingen op het veld. Wie krijgt er geel? Wie loopt er warm? Welke spelers worden gewisseld? Wie staat er bij de tegenstander in de spits? Kortom: als je een wedstrijd niet live in het stadion kunt bijwonen, hoef je dankzij de AZ Twitter niets te missen.