eSporters

AZ heeft in samenwerking met Team Gullit een drietal esporters aangesteld voor het KPN eDivisie seizoen 2022-2023. Daarnaast geeft AZ een aanstormend esports talent de kans om zich komend jaar te ontwikkelen als professioneel esporter om volgend jaar voor AZ uit te komen in de KPN eDivisie.

Het esports team van AZ voor de KPN eDivisie in het seizoen 2022-2023 bestaat uit:
1ste speler: Emre Yilmaz
2de speler: Marc Groenland
3de speler + Coach: Jelle Visser 
Youth-talent: Chris de Boer

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van AZ esports en de KPN eDivisie volg dan het Instagram account van AZ esports!

Ik ben Yunus Emre Yilmaz (18), geboren en getogen in Amsterdam. Dit jaar ben ik één van de esporters in het team van AZ Alkmaar.

Achtergrond
Mijn FIFA carrière begon in FIFA 21 waar ik vaak in de internationale ranglijsten stond. In FIFA 22 won ik een aantal toernooitjes en stond ik wederom hoog in de internationale ranglijst. In december 2021 tekende ik mijn eerste professionele FIFA contract bij Team Gullit waar ik uiteraard super trots op ben! Op 7 maart 2022 won ik de Koen Weijland Cup en sinds dat moment had ik het besef dat er veel potentie in mij zat.

Momenteel ben ik 45ste van West-Europa. Mijn doelstelling dit jaar was om mij te kwalificeren voor de play-offs in London en hiervoor moest je in de top 16 staan van West-Europa. In Qualifier 4, de laatste van het jaar moest ik minimaal de kwartfinale halen om mij te kwalificeren en ik besliste de wedstrijd op penalty’s waardoor ik naar het FIFA WK mocht in Kopenhagen! Op dit WK wisten we uiteindelijk derde te worden, wat natuurlijk een ongelofelijke prestatie is!

Doelstelling
Dit seizoen is de doelstelling natuurlijk om deze lijn van succes door te trekken en uiteindelijk met team AZ kampioen te worden van de KPN eDivisie seizoen 2022-2023. Ik denk met het team wat we hebben dat er veel mogelijk is en ik kijk dan ook enorm uit naar de samenwerking met Marc, Jelle en Chris!

Ik ben Marc Groenland (20), kom uit Amstelveen en dit jaar ben ik één van de esporters in het team van AZ Alkmaar. Sinds jaar en dag ben ik al groot fan van AZ en voor mij is dit dus een unieke kans om mijn club te vertegenwoordigen in de KPN e-Divisie!

Achtergrond
Ik doe de opleiding Sportkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast voetbal ik in de 3e klasse zaterdag bij Amstelveen Heemraad, padel ik regelmatig en heb ik een halve triathlon gedaan. Daarnaast ben ik dus sinds kleins af aan al een groot AZ fan en hebben mijn vader en ik hebben al 15 jaar lang een seizoenkaart. Om dit jaar AZ te vertegenwoordigen als esporter kan je dus absoluut een droom noemen die uitkomt!

Op mijn 17e begon ik met mijn esports carrière. Ik speelde eerst voor de lol en ineens kwam ik erachter dat ik wel heel goed was. Haalde op FIFA19 meerdere keren de top 100 in de wereld waardoor ik dat jaar heb getekend bij ECV esports. Ik heb toen drie jaar lang gespeeld namens Fortuna Sittard en mijn doel was hier om in mijn 1e seizoen was de play-offs te halen. Deze doelstelling was in het eerste seizoen al behaald want ik deed namelijk direct mee om het kampioenschap. Helaas is dat tot op heden nog niet gelukt.

Doelstelling
Ik ben naar AZ gekomen om mijn grote doel te bereiken en dat is uiteraard om kampioen te worden van de KPN eDivisie. Ik zie het dan ook als een uitdaging om samen met het team van AZ deze strijd aan te gaan en mooie dingen te bereiken. Als we elkaar kunnen pushen tot het maximale zullen Emre, Jelle, Chris en ik zeker mooie dingen kunnen laten zien dit seizoen.

Ik ben Jelle Visser (23) en dit seizoen e-Sporter van AZ Alkmaar. Binnen team AZ zal ik vooral actief zijn als coach maar ben ik ook de 3de speler van het team. Vanaf oktober ga ik in Alkmaar wonen dus om esporter van AZ te zijn is een prachtige stap in mijn carrière.

Achtergrond
In juni 2022 ben ik afgestudeerd aan de opleiding SPECO Sportmarketing op de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Mijn eerste esports ervaring heb ik opgedaan in mijn 3e leerjaar tijdens een meewerkstage bij Heracles Almelo esports coördinator en coach in de KPN eDivisie. Na dat halve jaar ben ik parttime in dienst gegaan bij Heracles, in dezelfde rol. 

Tegelijkertijd ben ik toen begonnen als marketeer bij Team Gullit, één van de beste FIFA-organisaties in de wereld en gevestigd in Alkmaar. Vanaf augustus ben ik full-time in dienst als marketeer en coach bij Team Gullit en afgelopen zomer ben ik met Emre Yilmaz meegegaan naar het WK in Kopenhagen. Hier zijn wij als team in de halve gestrand tegen de uiteindelijke wereldkampioen, een prachtige prestatie en ervaring die ik zeker mee zal nemen in mijn bij AZ.

Doelstelling
Binnen team AZ zal ik vooral actief zijn als coach, om samen met Emre en Marc de beste resultaten binnen te halen. Mocht het nodig zijn, zal ik invallen als 3e speler. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om namens AZ met een gevestigde naam in de KPN eDivisie, Marc en een van de beste talenten in de wereld, Emre de KPN eDivisie in te gaan! en prijzen te pakken!

Ik ben Chris de Boer (15), woon in Heilloo en dit seizoen zal ik aan de slag gaan in het opleidingstraject van het esports team van AZ Alkmaar. Dit is voor mij dan ook de juiste stap op dit moment, omdat ik met esporters ga samenwerken die een heel hoog niveau halen. Ik kijk dan ook enorm uit naar dit seizoen en hoop grote stappen te gaan zetten.

Achtergrond
Ik speel al FIFA sinds mijn achtste ongeveer en deze hobby is uiteindelijk flink doorgegroeid en is nu eigenlijk mijn werk. Naast dat ik dit seizoen dus als jeugdtalent uitkom voor team AZ, speel ik ook voor Team Gullit. Bij team AZ hoop ik dit seizoen grote stappen te zetten in mijn FIFA skills zodat ik volgend jaar hopelijk mijn debuut kan gaan maken in de KPN eDivisie. Dit seizoen is deze stap helaas nog even te vroeg en dit komt voornamelijk door mijn leeftijd want de minimale leeftijd voor de KPN eDivisie is 16 jaar. Ook buiten FIFA doe ik veel aan voetbal. Ik voetbal zelf namelijk bij AFC 34 in Alkmaar.

Doelstelling
Mijn doelstelling dit seizoen is om met team AZ uiteraard kampioen te worden van de KPN eDivisie en hierbij mijn steentje te kunnen bijdragen. Daarnaast wil ik ook uiteraard mezelf ontwikkelen en ik hoop dan ook mooie stappen te kunnen zetten dit seizoen. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Emre, Marc en Jelle en ik denk dat we mooie dingen gaan laten zien dit seizoen!