Het team

Sinds januari 2017 mag Aristote Ndunu zich de eSporter van AZ noemen. In november 2018 is Melvin Boere toegevoegd aan het eSports-team. Lees hieronder alles over de spelers die namens AZ uitkomen in de eDivisie.

Aristote Ndunu (22)


Sinds januari 2017 mag Aristote zich de officiële eSporter van AZ noemen. De in 1996 geboren Katwijker heeft om dit te kunnen bereiken een heel aantal stappen moeten doorlopen. Aristote zijn FIFA-carrière begon toen hij als 19 jarige meedeed aan een FIFA-toernooi in Noordwijk. Tijdens dit toernooi bleek hij zijn verwachte prestaties te overtreffen en sloot dit toernooi zelfs af met een eerste plaats. Vervolgens besloot Aristote om meer met zijn FIFA talent te gaan doen. Na enige research kwam hij terecht bij een aantal toernooien waar de beste Nederlandse FIFA spelers aan deelnamen. Na zijn deelname ging het hard.

Samen met ECV eSports, de organisatie die verantwoordelijk is voor AZ eSports zette Aristote zijn eerste stappen in de competitieve FIFA wereld.  

Bewust Gamen
Aristote probeert zijn sportieve leefstijl over te brengen op de jeugd. Volgens hem hebben FIFA spelers niet alleen kennis en spelinzicht nodig, maar moeten zij ook op fysiek gebied fit zijn om optimaal te kunnen presteren als eSporter. Als ambassadeur van stichting Verantwoord Gamen probeert Aristote zijn kennis op dit gebied over te brengen op de jeugd. Zo gaat hij langs bij middelbare scholen om voorlichting te geven over wat verantwoord gamen inhoudt.

Prijzen
Als eSporter van AZ heeft Aristote maar liefst 2x de KNVB beker gewonnen. In 2017 wist hij zijn eerste beker te veroveren door te winnen van de eSporter van Vitesse. Ook in 2018 wist hij de felbegeerde beker te winnen, dit keer was Feyenoord de tegenstander.