Partners

Team Gullit
Met ingang van het seizoen 2019-2020 werkt AZ eSports samen met Team Gullit. Team Gullit is verantwoordelijk voor de begeleiding van de esporters van AZ. Ook op strategisch gebied levert de Alkmaarse start-up input om de lange termijn doelen zo efficiënt en effectief mogelijk te kunnen realiseren.

FIFA-Academy
Begin 2018 lanceerde Ruud Gullit de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academy ter wereld. Het team biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen hun spel naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast ontwikkelt de academy eigen software tools en ondersteunt het de talenten op het gebied van management, social media en het combineren van school en gaming.

De selectie van Team Gullit bestaat op dit moment uit meerdere esporters. Al deze spelers worden beschouwd als veelbelovende talenten in de competitieve FIFA-wereld en draaien mee in de wereldwijde TOP-100.

Emre, Chris & Jelle
Team Gullit levert drie van de vier huidige esporters van AZ eSports. 

Zowel Emre Yilmaz nummer 3 van de wereld, als Chris de Boer maken al enige tijd onderdeel uit van de FIFA-academy van Ruud Gullit. Team Gullit heeft in samenwerking met AZ, Jelle Visser naar voren geschoven als coach van de esporters van AZ en tevens als derde esporter.