Partners

In 2017 heeft AZ eSports omarmt als nieuw onderdeel van de club. eSports is het competitief spelen van videogames op in dit geval professioneel niveau. Klik hier om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond AZ eSports.

In de afgelopen jaren heeft ECVisualize laten zien dé expert te zijn op het gebied van eSports in de Benelux. Zo hebben ze veel ervaring opgedaan in het begeleiden van jonge gamers richting de top.

Meerdere gametitels

ECVisualize is verantwoordelijk voor de begeleiding van de officiële eSporter van AZ, Aristote Ndunu. Daarnaast gaan zij zich namens AZ met hun team focussen op meerdere gametitels, zoals League of Legends, Street Fighter, HearthStone, Counter-Strike Global Offensive. De prestaties worden gedeeld via AZ Media en supporters kunnen meekijken via verschillende livestreams. Door deze innovatieve manier van samenwerken speelt AZ in op de behoeftes van haar jeugdige fans en kan eSports binnen Nederland naar een hoger internationaal niveau gebracht worden.

eSports Area

In het AZ Fancentrum wordt een speciale eSports Area gecreëerd waar wedstrijden worden gespeeld en waar supporters hun skills kunnen tonen aan AZ’s eSporter Ndunu. Verder wordt er in het stadion een AFAS Gameroom geopend waar Team ECV bootcamps gaat organiseren, van waaruit verschillende games gestreamd gaan worden en waar Ndunu wordt getraind.

Verantwoord gamen

AZ en ECVisualize delen de visie dat gamen op een verantwoorde manier dient te gebeuren. Zo bezoekt AZ samen met haar eSporter en ECV verschillende middelbare scholen in Noord-Holland bezoeken om bewustwording voor verantwoord gamen te creëren. Wil je
    echt goed worden in eSports, dan zijn namelijk niet alleen de juiste gameskills doorslaggevend. Disciplines als conditie, voeding en focus zorgen ervoor dat je kunt presteren op topsportniveau.