AFAS Trainingscomplex

In de zomer van 2016 werd het AFAS Trainingscomplex opgeleverd. Het hypermoderne complex waar zowel AZ 1 als de negen teams uit de AZ Jeugdopleiding trainen.

In de zomer van 2016 werd het AFAS Trainingscomplex opgeleverd. Het hypermoderne complex waar zowel AZ 1 als de negen teams uit de AZ Jeugdopleiding trainen.

Hoofdgebouw
Het hoofdgebouw van het AFAS Trainingscomplex is multifunctioneel. Onder het dak vinden namelijk de meest uiteenlopende zaken plaats. Op de eerste verdieping bevindt zich een Family Home waar jeugdteams eten en toeschouwers terecht kunnen op wedstrijddagen. De wedstrijden kunnen bekeken worden vanaf de aan het gebouw vastzittende Michael Buskermolen-tribune. Wie vanaf het veld naar binnen loopt, komt in kleedkamers, waar aan het einde van de gang de gym is en ook de fysiotherapeuten en medische staf werkzaam zijn. Boven de gym zit een kantorengedeelte en het spelershome van AZ 1, dat net als alle jeugdteams traint op Zaanse bodem.

Diverse ondergronden
Op het AFAS Trainingscomplex wordt getraind op diverse ondergronden. Zo liggen er zowel natuurgras- als kunstgrasvelden. In de zomer 2017 werd het palet aan ondergronden echter van een flinke boost voorzien met de aanleg van de Under Armour Performance Playground. Op deze ‘driehoek’ achter veld 2 wordt in allerlei vormen getraind op kunstgras, zand en asfalt. Het trainen op diverse ondergronden dient als doel de cognitieve, technische en fysieke ontwikkeling te bevorderen. Om deze reden wordt binnen de AZ Jeugdopleiding overigens ook gevarieerd in schoeisel en ballen.

Faciliteiten
Bij AZ heerst een cultuur waarin constant op zoek wordt gegaan naar verdere verbeteringen. Dan kan zijn op organisatorisch vlak of in de begeleiding van de spelers, maar ook een ruim aanbod aan faciliteiten past bij deze progressieve visie. De komst naar het AFAS Trainingscomplex heeft AZ hier veel meer mogelijkheden toe gegeven. Naast het hierboven genoemde Performance Playground is het tegenwoordig bijvoorbeeld ook mogelijk om Teqball te spelen, een voetbalvariant op tafeltennis. Verder zijn in de gym alle middelen aanwezig om fysieke programma’s op maat af te stemmen en wordt ter bevordering van cognitieve vaardigheden gebruikgemaakt van Virtual Reality en vooruitstrevende ‘games’ als IntelliGym. 

Adres

Het AFAS Trainingscomplex bevindt zich op Zuiderweg 72A, 1456 NH te Wijdewormer.


Vanuit de richting Amsterdam/Haarlem

Volg de A10 en ga verder op A8 richting Leeuwarden/Purmerend/Zaanstad. Kies de twee rechterrijstroken bij het knooppunt Zaandam om de borden A7/E22 richting Purmerend/Leeuwarden te volgen. Neem vervolgens afrit 2-Zaandijk richting Zaandijk/Zaanse Schans. Sla linksaf naar Leeghwaterweg/s153/s155 en ga daarna linksaf naar Zuiderweg/s155. Rijd deze een stukje uit en je vindt het AFAS Trainingscomplex aan je linkerhand.

Vanuit de richting Hoorn/Enkhuizen
Voeg in op de A7, neem vervolgens afslag 2-Wormerland richting Wormerland en ga daarna verder op de Leeghwaterweg/s153/s155. Sla linksaf naar de Zuiderweg, rijd deze een stukje uit en je vindt het AFAS Trainingscomplex aan je linkerhand.

Vanuit de richting Den Helder/Schagen
Ga de A7 op in Wieringerwerf vanaf de Rijksweg/N250, N99 en N240 en rijd deze af naar de Leeghwaterweg/s153/s155 in Wijdewormer. Neem vervolgens afrit 2-Wormerland richting Wormerland. Ga verder op de Leeghwaterweg/s153/s155, sla linksaf naar de Zuiderweg, rijd deze een stukje uit en je vindt het AFAS Trainingscomplex aan je linkerhand.