AZ contracteert Evjen

AZ contracteert Evjen

Gepubliceerd op 17 september 19, 17:53

ALKMAAR- AZ heeft dinsdag de 19-jarige Håkon Evjen gecontracteerd. De talentvolle Noor verruilt FK Bodø/Glimt in januari 2020 voor AZ en tekende in Alkmaar een contract tot medio 2024.

Evjen ging in 2016 FK Mjølner naar Bodø/Glimt. Bij de ploeg uit de kustplaats debuteerde hij op 22 oktober 2017 met een Eerste Divisie-uitwedstrijd tegen FK Jerv.

Eliteserien
Dit seizoen blonk Evjen uit in de Eliteserien, het Noorse hoogste niveau, door in 20 wedstrijden tienmaal te scoren en vier assists te geven. Tot dusver speelde hij 40 duels in de hoofdmacht van Bodø/Glimt (11 goals).

Jeugdinternational
Ook speelde Evjen tot dusver 27 interlands voor verschillende Noorse jeugdelftallen (3 goals). Tijdens de afgelopen interlandperiode maakte hij zijn debuut voor Jong Noorwegen.

Evjen: 'Kijk ernaar uit'
“Ik ben heel blij”, reageerde Evjen. “AZ is een grote en mooie club. Dit is voor mij de juiste stap als voetballer. Ik kijk er naar uit om in januari aan de slag te gaan."

Landgenoten
Voorafgaand aan zijn keuze voor AZ sprak Evjen met landgenoten Fredrik Midtsjø en Jonas Svensson: “Ze hebben gezegd dat het een goede stap is en ik hier een fantastische tijd tegemoet ga. Dat maakte mij alleen nog maar enthousiaster om deze stap te maken.”

Huiberts: 'Belangrijke rol'
“Ik kan wel zeggen dat ik heel erg blij ben met deze transfer”, aldus een tevreden Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Håkon is een jonge, getalenteerde middenvelder. Hij doet het heel goed bij zijn club Bødo/Glimt, dat met een tweede plek boven verwachting presteert. Hij heeft daar een heel belangrijke rol in het team. We wilden Håkon eigenlijk in de afgelopen transferwindow al halen. Dat is niet gelukt. Nu sluit hij aan in de voorbereiding op de tweede seizoenhelft.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl