AZ contracteert Goes

AZ contracteert Goes

Gepubliceerd op 27 november 20, 13:22

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag jeugdspeler Wouter Goes vastgelegd. De zestienjarige verdediger en aanvoerder van AZ Onder 17 tekende in het AFAS Stadion zijn eerste profcontract. Dat verbindt hem tot medio 2023 aan de club. 

De Amsterdammer speelt sinds 2016 in de AZ Jeugdopleiding. Met de Onder 17-selectie was Goes goed begonnen aan het seizoen. In de eerste vier wedstrijden werden PEC Zwolle, Ajax en sc Heerenveen geklopt, alvorens de competitie werd stilgelegd.

Vierlandentoernooi
In januari 2019 maakte Goes tijdens een vierlandentoernooi in Spanje zijn debuut als jeugdinternational van Oranje. Sindsdien is hij een vaste waarde bij de nationale selecties.

Foto: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Goes: ‘Soort mijlpaal’
“Ik ben erg trots dat ik dit heb bereikt”, vertelt Goes. “Het voelt heel lekker, want het is toch een soort mijlpaal. Als jonge speler droom je hiervan en voor mij is het nu werkelijkheid geworden. Nu moet ik doorpakken en toewerken naar de volgende stappen. Ik wil een basisplek afdwingen bij AZ Onder 18 en uiteindelijk doorstromen naar Jong AZ en het eerste team. Daarnaast hoop ik komend jaar met Oranje naar het Onder 17-EK te mogen.”

‘Nog winst te behalen’
De centrumverdediger kent zijn eigen krachten en verbeterpunten. “Duels, tackelen en het op sleeptouw nemen van het team is waar ik goed in ben. Ook ben ik steeds volwassener en in het teambelang gaan spelen. Wel valt er nog winst te behalen in mijn wendbaarheid, de omgang met mijn zwakke been en het één-op-één verdedigen.”

Brandenburg: ‘Echte winnaarsmentaliteit’
“Wouter beschikt over een echte winnaarsmentaliteit en is daarmee zowel op als naast het veld een voorbeeld voor zijn teamgenoten”, weet Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Verdedigend is hij heel solide en ook is hij sterk in de opbouw van achteruit. Daarnaast laat hij zich met zijn duelkracht zowel in aanvallend als defensief opzicht gelden. Wouter heeft de potentie uit te groeien tot een uitstekende verdediger.”

Foto’s: Ed van de Pol / edvandepol.nl