AZ legt Gijselhart vast

AZ legt Gijselhart vast

Gepubliceerd op 18 december 20, 14:04

ALKMAAR- AZ heeft jeugdspeler Teun Gijselhart aan zich gebonden. De vijftienjarige middenvelder van AZ Onder 17 tekende vrijdag in het AFAS Stadion zijn eerste profcontract. Dat loopt tot medio 2023.

Gijselhart kwam op elfjarige leeftijd over van AFC. In zijn eerste seizoen in de AZ Jeugdopleiding werd hij direct verkozen tot Speler van de Maand. De eretitel viel hem in oktober 2019 opnieuw ten deel en wordt gegeven aan talenten die honderd procent inzet tonen en altijd bezig zijn zich te ontwikkelen.

Jeugdinternational
In februari 2020 debuteerde de Amsterdammer als jeugdinternational. Met Oranje Onder 15 was hij te sterk voor Tsjechië (4-1). Ook Ierland (2-1) en Spanje (6-1) werden verslagen, waardoor Gijselhart en collega-AZ'ers Tristan Kuijsten en Erald Krasniqi direct het vierlandentoernooi van San Pedro Del Pinatar op de naam schreven.

Vlog
Gijselhart was vorig jaar te zien in de AZ-vlog. De jongeling werd een volledige dag door camera's gevolgd en gaf zo een inkijkje in het leven van een AZ Jeugd-speler.


Gijselhart: 'Droom die uitkomt'
"Dit is super, een droom die uitkomt", zegt Gijselhart over het ondertekenen van zijn eerste contract. "Voetbal gaat voor mij in de eerste plaats altijd om plezier, maar dit is ook een moment om van te genieten. Zeker als je beseft wat je er allemaal voor moet doen en laten. Het komt je niet aanwaaien. Dit is een hoogtepunt en een mooie beloning."

Zwaar jaar
Gijselhart herstelt momenteel van een slepende blessure. "Het was een zwaar jaar, maar dat heeft mij zoveel sterker gemaakt. In zo'n periode besef je nog meer hoeveel je van voetbal houdt en ik weet nu zeker dat ik nooit een mindere dag zal hebben als ik op het veld kan staan. Ik kijk er enorm naar uit weer wedstrijden te spelen, fit te blijven en mezelf verder te ontwikkelen."

Brandenburg: 'Enorme drive'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Teun is een middenvelder met veel diepgang en scorend vermogen. Hij heeft een enorme drive, werkt elke hard om zichzelf maximaal te ontwikkelen en is wat betreft attitude een voorbeeld voor zijn teamgenoten. Leading by example, dat geldt voor hem zeker."

Foto’s: Ed van de Pol / edvandepol.nl