AZ legt Westerveld vast

AZ legt Westerveld vast

Gepubliceerd op 18 juni 21, 16:07

ALKMAAR- AZ heeft Sem Westerveld vastgelegd. De achttienjarige keeper uit de AZ Jeugdopleiding tekende vrijdag in het AFAS Stadion een contract tot medio 2024.

Westerveld kwam op zijn veertiende over van HC&FC Victoria uit Loosdrecht. Daarvoor speelde hij in Zuid-Afrika bij Ajax Cape Town. Afgelopen seizoen maakte de goalie zijn profdebuut. Begin april stond hij onder de lat in het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Jong AZ en Roda JC.

Beloning
"Dit is een moment waar ik mijn hele voetballeven voor heb gewerkt", zegt Westerveld, die opgroeide in Spanje, Italië, Engeland en Zuid-Afrika. "Al sinds heel jong train ik elke dag en het is fijn om daarvoor nu een beloning te krijgen. Ik heb tegenslag gekend in de vorm van blessures, maar de club geeft mij het vertrouwen. Hopelijk ga ik het waarmaken."

Zo vader zo zoon
Het talent is de zoon van Sander Westerveld, oud-keeper van onder meer Liverpool, het Nederlands Elftal en Real Sociedad. "Mijn vader had een rijke carrière en hopelijk is dit het begin van de mijne. Ik wil in zijn voetsporen treden en eigenlijk nog beter worden. Dat is zeker ambitieus, maar ik heb zelfvertrouwen en geloof erin dat ik hier kan slagen."

Ontwikkeling
In het komende seizoen hoopt Westerveld volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten. "Ik wil fit blijven, basiskeeper van Jong AZ worden en de stap naar het eerste elftal maken. Met hard werken kan je heel ver komen en ik probeer mezelf altijd verder te ontwikkelen. Ik zie mezelf als een allround keeper die dominant is in de lucht, maar er is ook altijd ruimte voor verbetering. Zo werk ik eraan om meevoetballend beter te worden."

Brandenburg: 'Fysiek subliem'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Sem is een jonge getalenteerde keeper met een een groot atletisch vermogen. Hij is fysiek subliem, maar heeft ook een enorm bereik, houdt mede daardoor veel tegen en keept graag 'uit de goal'. In de komende jaren krijgt hij hier de ruimte om de volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten en onder meer het meevoetballen op een nog hoger niveau te krijgen."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl