AZ Onder 17 wint internationaal toernooi

Gepubliceerd op 15 oktober 14, 11:26
ALKMAAR- AZ Onder 17 heeft dinsdag het Herfsttoernooi van De Tubanters in Enschede op zijn naam geschreven. Mees Hoedemakers werd gekozen tot beste speler van het toernooi. Ferdy Druijf kroonde zich tot topscorer.

De Alkmaarders traden in Enschede aan met een mix van twee teams. Hoewel AZ stond ingeschreven met het Onder 17-team maakten ook Onder 16-talenten Sam Aarts, Kick de Goede, Rens van der Wacht, Niels Butter en Jelle Duin hun opwachting.

Finale
Na een doelpuntloos begin tegen KV Mechelen maakten de AZ-talenten indruk op het goed bezette toernooi. In de laatste twee poulewedstrijden werden Fortuna Düsseldorf en Hamburger SV verslagen. De eerste plaats in de groep bracht Onder 17 naar de finale. Hierin was Vitesse de tegenstander, een team waar enkele weken geleden nog met 2-2 tegen gelijk werd gespeeld in competitieverband. Deze wedstrijd waren de Alkmaarders duidelijk de sterkste: 3-0.

Feestje
De prijsuitreiking, die werd verzorgd door scheidsrechter Eric Braamhaar, liep uit op een heus Alkmaars feestje. Behalve de beste ploeg leverde AZ met Hoedemakers ook de beste speler van het toernooi af en Druijf was met zijn vier doelpunten de meest trefzekere speler.

Resultaten
Poulefase
AZ Onder 17 - KV Mechelen 0-0
AZ Onder 17 - Fortuna Düsseldorf 2-1
AZ Onder 17 - Hamburger SV 2-0

Finale
AZ Onder 17 - Vitesse 3-0