Zege AZ Onder 17 op koploper Feyenoord

Gepubliceerd op 25 januari 14, 17:58
ALKMAAR- AZ Onder 17 heeft zaterdagmiddag koploper Feyenoord B1 met 4-1 over de knie gelegd. Nadat Pantelis Hatzediakos de vroege achterstand ongedaan maakte, gidsten uitblinkers Jan-Willem Tesselaar (2x) en Jeremy Helmer de Alkmaarders naar een ruime zege.

Voor de winterstop sloot AZ Onder 17 een goede periode af met vier opeenvolgende zeges. De verplichte winterbreak heeft vooralsnog de ploeg van trainer Michael Buskermolen niet doen vastvriezen. Na de overwinning vorige week tegen FC Twente B1 ging nu ook de soevereine koploper Feyenoord B1 voor de bijl.

Volwassen
Voor de rust konden beide teams elkaar nog redelijk in evenwicht houden. Ondanks de jonge leeftijd oogde het veldspel vrij volwassen, waarbij het streven naar de controle belangrijker leek dan de jacht op doelpunten. Waar AZ Onder 17 nog wel eens de neus aan het venster stak, was er van Rotterdamse kant amper wat te vrezen.

Hatzediakos
Toch was het Feyenoord B1 dat op voorsprong klom. Letterlijk, want spits Nigel Robertha kon wel heel eenvoudig een hoekschop binnen knikken. AZ Onder 17 liet zich niet kisten en toen doelman Ferry Hagendijk een schot van Tesselaar moest lossen was het voor Hatzediakos een koud kunstje om de rebound te benutten. Met nog een bal in het zijnet van Tesselaar moest het kleumende publiek het verder stellen.

Tesselaar
In de tweede helft gooide AZ Onder 17 alle remmen los en wist een verbouwereerd Feyenoord B1 niet wat het overkwam. Hagendijk moest weer een bal lossen – schot Helmer – en deze keer profiteerde Tesselaar. De Alkmaarse talenten lieten de prooi niet meer los en creëerden meerdere goede kansen. Helmer raakte nog de paal, terwijl ook Michael Breij, Victor Einarsson en opnieuw Helmer de beslissing aan de voet hadden.

Helmer
Die kon uiteindelijk niet uitblijven. Na goed doorzetten van de niet voor het eerst goed spelende linksachter Danny Muhl kreeg invaller Bilali Mohamed alle tijd om een voorzet op het hoofd van Tesselaar te plaatsen. In de slotminuten was Mohamed alweer betrokken bij een treffer. Als slot van een flitsende aanval gooide Helmer nog een dubbelpass met de aanvaller eruit om koeltjes af te werken: 4-1. Feyenoord had vlak voor tijd nog een kansje voor Robertha, maar Abdel Elouazzane was bij de pinken.

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN:
AZ Onder 17 – Feyenoord B1 4-1 (1-1)

Opstelling AZ Onder 17:
Abdel Elouazzane, Vincent Regeling, Pantelis Hatzediakos, Justin Bakker, Danny Muhl, Daan Boerlage (55. Guus Til), Michael Breij (55. Bilali Mohamed), Viktor Einarsson, Jan-Willem Tesselaar, Stefan Smal (64. Salim Mansouri).

Scoreverloop: 16. Robertha 0-1, 26. Hatzediakos 1-1, 43. Tesselaar 2-1. 66. Tesselaar 3-1, 76. Helmer 4-1.