Gelijkspel Jong AZ bij debuut De Boer

Gelijkspel Jong AZ bij debuut De Boer

Gepubliceerd op 11 maart 19, 21:53

AMSTERDAM- Jong AZ is maandag voor het vierde duel op rij ongeslagen gebleven. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk speelde op Sportpark De Toekomst met 1-1 gelijk tegen Jong Ajax. Rody de Boer maakte bij zijn debuut een sterke indruk.

Van de twee keepers moest De Boer als eerste in actie komen. De van een blessure herstelde doelman redde op een vrije trap. Aan de overzijde werden hierna Ondrej Mihalik en Jeremy Helmer gevaarlijk. De beste kans was echter voor Vaclav Cerny, die zijn meerdere moest erkennen in De Boer. De bezoekers waren eveneens dicht bij toen Dean Solomons uit een voorzet van Owen Wijndal bijna in eigen doel schoot. De Ajax-verdediger raakte de lat.

Stiftje Helmer
In een attractief tweede bedrijf kwam het eerste gevaar van de thuisploeg, die de paal raakte en De Boer zag redden op een inzet van Lassina Traoré. Aan de overzijde vond Jeremy Helmer het net wel. Hij opende de score na een combinatie met Tijjani Reijnders met een subtiel stiftje. Lang kon Jong AZ niet genieten van de voorsprong. Noa Lang trok vier minuten later de stand met het hoofd gelijk.

Levendige slotfase
Dat beide ploegen met een punt geen genoegen namen, bleek in een levendige slotfase. Hierin waren Mihalik, Reijnders en met name Helmer dicht bij de 1-2. Doelman Dominik Kotarski zag de Alkmaarse schoten echter steeds recht op zich af komen. Zo eindigde ook deze derby onbeslist, nadat vorige week in Zaanstad al gelijk werd gespeeld tegen FC Volendam. Vrijdag gaan de Alkmaarse beloften op bezoek bij Telstar.

Stam: ‘Fijn dat Rody terug is’
“We hebben een goed AZ gezien”, klonk Stam tevreden. “We komen op 0-1 na een mooie combinatie tussen Tijjani en Jeremy, en ook na de 1-1 kregen wij nog een aantal kansen om de volle buit te pakken. Als team hebben wij vandaag prima gepresteerd en met een beetje geluk hadden we dus zelfs meer gehad dan een punt. Al moet gezegd dat ook Ajax enkele goede kansen kreeg, waarbij Rody ons op de been hield. Fijn voor hem en voor ons dat hij terug is na een lange blessure.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong Ajax - Jong AZ 1-1 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong Ajax: Dominik Kotarski; Navajo Bakboord, Perr Schuurs, Dean Solomons, Mitchel Bakker; Noa Lang, Dani de Wit (6. Sebastian Pasquali), Ryan Gravenberch (46. Leo Thethani); Vaclav Cerny, Lassina Traoré, Danilo Pereira Da Silva (72. Jurgen Ekkelenkamp).
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Mauro Savastano, Léon Bergsma, Joris Kramer, Owen Wijndal; Peer Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Kenzo Goudmijn (73. Jelle Duin); Mees Hoedemakers (46. Jamie Jacobs), Ondrej Mihalik, Jeremy Helmer.

Scoreverloop: 65. Helmer 0-1, 69. Lang 1-1.
Gele kaarten: Lang (Jong Ajax), Hoedemakers (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Edgar Bijl

Foto's: Orange Pictures

Wedstrijd

1
Keuken Kampioen Divisie
AFC Ajax - AZ
maandag 11 mrt 2019, 20:00
Wedstrijd informatie
1