Idrissi: 'Is een kwestie van tijd'

Idrissi: 'Is een kwestie van tijd'

Gepubliceerd op 01 december 18, 08:54

Alkmaar - Nadat hij de Nederlandse vertegenwoordigende jeugdelftallen heeft doorlopen, kreeg hij afgelopen interlandperiode een oproep van de Marokkaanse bond: Oussama Idrissi. De 22-jarige dribbelaar over zijn eerste jaar in dienst van AZ en ervaringen bij de nationale ploeg. “Een belevenis die ik niet snel vergeet.”

Dat was een prima goal, afgelopen zondag.
“Ja, een goed doelpunt na een prima aanval van ons. We speelden de bal achterin rond, waarna ik een steekbal kreeg van Fredrik Midtsjø. Ik controleerde de bal, versnelde en rondde af.”

Op welk moment bedacht je wat je ging doen?
“Natuurlijk wilde ik als eerst de bal controleren, maar vervolgens ging alles op intuïtie. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat de tegenstander doet. Ik wilde eerst naar mijn rechterbeen, alleen werd ik daar ingesloten door de tegenstander en moest ik wel naar links. Toen versnelde ik en rondde ik ‘m goed af, denk ik.”

Het was alweer je negende officiële goal van het seizoen. Best een mooi aantal, toch?
“Als je kijkt naar de kansen die ik heb gehad, dan had ik al op het dubbele aantal kunnen staan. Ik probeer altijd van waarde te zijn voor het elftal. Ook in de wedstrijd tegen VVV. Want het liefst had ik de 1-3 binnen gevolleyd, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Goals maken is belangrijk, maar het team helpen aan de overwinning is nog belangrijker.”

Je bent tijdens de interlandperiode bij de nationale ploeg van Marokko geweest. Hoe heb je dat ervaren?
“Dat was echt een heel mooie en bijzondere ervaring. Ik heb altijd in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland gespeeld en ineens kreeg ik een uitnodiging van Marokko. Ik wist dus niet wat ik kon verwachten van de organisatie daar, de ambiance en hoe alles er daar aan toe gaat. Ik weet dat voetbal daar enorm leeft, misschien nog meer dan in Nederland. De passie is veel groter.”

“Qua voetbalintentie verschilt het niet heel veel. Ook in Marokko willen ze wedstrijden winnen op een zo’n attractieve manier. Daar was de wedstrijd tegen Kameroen een mooi voorbeeld van, waarbij er een mooie sfeer in het stadion hing.”

Tot slot natuurlijk de vraag: heb je een keuze kunnen maken tussen Nederland en Marokko?
“Op korte termijn hoef ik natuurlijk nog geen keuze te maken. De eerstvolgende interlandperiode is in maart. Maar ik heb goede gesprekken met de mensen om mij heen. Het kan niet lang meer duren voordat ik mijn keuze bekendmaak. Het is denk ik een kwestie van tijd.”


AZ Speelt

Lees het complete interview met Idrissi in wedstrijdmagazine AZ Speelt door hier te klikken.

Wedstrijd

0
Eredivisie
AZ - Willem II
zaterdag 1 dec 2018, 19:45
Wedstrijd informatie
2