Aangescherpte coronaregels voor AZ Jeugd

Gepubliceerd op 15 oktober 20, 14:51

ZAANSTAD- Het kabinet maakte dinsdag aangescherpte coronamaatregelen bekend. Deze houden voor de AZ Jeugd concreet in dat komende weken geen wedstrijden worden gespeeld. De club neemt hiernaast enkele aanvullende maatregelen.

Behalve AZ 1 kan in de komende periode ook Jong AZ gewoon in actie blijven komen in de competitie. Jeugdteams in de leeftijdscategorieën Onder 11 tot en met Onder 18 spelen geen wedstrijden. Op zaterdagen worden voor deze teams echter geen vervangende activiteiten georganiseerd, onder meer om de reisbeweging van ouders, staf en spelers te beperken.

AZ Voetbalschool in de Regio
Ook op zondag gaan de poorten van het AFAS Trainingscomplex alleen open voor spelers en staf van de A-selectie en de beloften. Dat betekent dat de AZ Voetbalschool in de Regio tijdelijk wordt stilgelegd. Dit geldt ook voor de locaties Alkmaar, West-Friesland en Haarlem.

Looproutes
Voor de jeugd gold rond trainingen al een strak coronaprotocol, dat nu verder is aangescherpt. Zo kunnen spelers tien minuten voor de training pas het terrein op via vaste looproutes en betreden zij na het wassen van hun handen het veld. Buiten het veld wordt het naleven van de anderhalvemeterregel bewaakt. Direct na afloop van de training gaan de spelers weer naar huis.

Thuis omkleden
Verder wordt geen gebruik gemaakt van de kleedkamers, douches, medische ruimte en gym in het hoofdgebouw. Spelers kleden zich thuis om, tenzij zij uit school komen. In dat geval mogen zij zich omkleden in de indoorhal, waar maximaal dertig personen tegelijk aanwezig mogen zijn. In de indoorhal vindt ook eventuele medische hulp plaats.

Online
Teambesprekingen, videoanalyses, gesprekken met betrekking tot het spelersontwikkelingsplan (SOP) worden voorlopig online gedaan. Hetzelfde geldt voor studiebegeleiding, die in een normale situatie op de club plaatsvindt. Personeel werkt zoveel mogelijk vanuit thuis.

Duur maatregelen
De aanvullende maatregelen gelden in ieder geval tot en met 10 november, tenzij tussentijds vanuit de overheid iets wordt gewijzigd in de regelgeving.