Aboukhlal naar Toulouse

Gepubliceerd op 24 juni 22, 21:44

ALKMAAR- Zakaria Aboukhlal vervolgt zijn loopbaan in Frankrijk. De 22-jarige Marokkaans international tekent een contract bij het naar de Ligue 1 gepromoveerde Toulouse FC. In Alkmaar liep zijn contract nog tot medio 2023.

Aboukhlal speelde in de jeugdopleiding van Willem II en belandde via PSV in de zomer van 2019 bij AZ. In het AZ-shirt kwam Aboukhlal tot 88 officiële duels en twaalf doelpunten. Afgelopen seizoen was Aboukhlal meer dan eens matchwinner, met belangrijke en beslissende doelpunten in de slotfase van wedstrijden. Na de gewonnen play-off finale meldde Aboukhlal zich nog bij het Marokkaans nationale elftal. Voor de Leeuwen van de Atlas speelde Aboukhlal tien interlands en scoorde hij twee keer.


Oude bekenden
Na drie seizoenen in Alkmaarse dienst gaat hij zijn carrière vervolgen in Frankrijk. Toulouse werd afgelopen seizoen kampioen in Lique 2 en promoveerde zodoende naar het hoogste niveau. In de Ligue 1 komt hij verschillende oud-AZ’ers tegen; Myron Boadu (AS Monaco), Calvin Stengs (OGC Nice) en Marco Bizot (Stade Brest). Zij maakten vorig jaar de overstap naar de Franse competitie.

Huiberts: ‘Belangrijke doelpunten’
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “Met meerdere belangrijke doelpunten heeft Zakaria absoluut zijn kwaliteiten getoond en heeft hij zijn waarde voor het elftal laten zien. Bovendien is hij de afgelopen jaren uitgegroeid tot Marokkaans international. We bedanken Zakaria voor zijn inzet voor onze club en wensen hem veel succes in Frankrijk en met zijn interlandcarrière.”

Aboukhlal viert zijn treffer in het bekertoernooi tegen RKC