Advocaat: ‘Kuip enorme stimulans’

Gepubliceerd op 08 november 13, 16:25
ALKMAAR- Dick Advocaat blikte vrijdagmiddag in het bijzijn van de landelijke media vooruit op de topper van zondag tegen Feyenoord. Over de fysieke gesteldheid van zijn selectie, de ambiance van De Kuip en accenten die hij heeft gelegd.

“Qua voetbal vond ik het zeker niet slecht”, opende Advocaat met een korte terugblik op de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Shakhter Karagandy. “We worden aan de bal steeds overtuigender. Of iedereen fit uit de strijd is gekomen? Johann Berg Gudmundsson kreeg een knietje, maar dat valt mee. Iedereen kan zondag spelen. De jongens die donderdag gespeeld hebben, hebben vandaag anderhalf uur verzorging gehad om fit te zijn voor Feyenoord.”

Accenten
Advocaat: “Het is leuk dat we nu koploper zijn, maar ik ga dat succes niet naar me toe trekken. De basis is gelegd door Gertjan Verbeek. Ik heb veel in stand gelaten en alleen accenten gelegd. Bijvoorbeeld de rol van de centrale verdedigers, middenvelders en vleugelspelers. We staan meer gesloten, met een blok op het middenveld. Mede daardoor hebben we vier keer op rij de nul gehouden.”

Over zijn vleugelspelers, die met elkaar mogen wisselen van positie, zei Advocaat: “Gudmundsson voelt zich senang vanaf de rechterflank. Hij speelt echter nog vaak in de breedte. Roy Beerens heeft op links én rechts veel dreiging in de diepte. Hij voelt zich duidelijk goed.”

De Kuip
AZ treedt zondag als koploper aan in De Kuip. Advocaat: “Iedere voetballer wil toch in die ambiance spelen? Dat had ik zelf in ieder geval wel. Een fantastisch veld, een fantastisch stadion en een fantastische aanhang. Het is voor ons een enorme stimulans om daar te voetballen.”

Feyenoord
Advocaat: “Feyenoord staat bij de eerste vier in de Eredivisie. Het is een ploeg die de afgelopen seizoenen al meedeed om de titel. Ze hebben momenteel zeven internationals. Wat dat betreft zijn ze verder dan wij. Een échte test voor ons? Nee, ieder duel zie ik als een test. Belangrijk is dat we zo vrij spelen als in de afgelopen weken, dus zonder verstoppertje te spelen. Dan kan het een leuk en interessant duel worden.”

Live
AZ - Feyenoord begint zondag om 16:30 uur en is live te volgen via de AZ Twitter en FOX Sports.