Advocaat: ‘NEC wil indruk maken’

Gepubliceerd op 29 november 13, 14:20
ALKMAAR- Een dag na de 2-0 thuiszege op Maccabi Haifa schoof Dick Advocaat aan bij de pers. Hij blikte terug op het Europa League-duel, ging in op de fysieke gesteldheid van zijn selectie en sprak over NEC. “Het wordt een fanatieke wedstrijd.”

“Iedereen fit uit de strijd gekomen? Ja, ik denk het wel. Niemand heeft zich bij de medische staf gemeld met een blessure. Ze waren alleen wat moe. Ze moesten hard knokken om tot een resultaat te komen. Maccabi vloog er namelijk vol op en wij leden voorin te snel balverlies”, opende Advocaat.

Vervangers
De oefenmeester kan in Nijmegen geen beroep doen op de geschorste Nick Viergever en Nemanja Gudelj. “Wie hun vervangers worden, zeg ik niet. Dat meld ik pas op de wedstrijddag. Doe ik altijd zo. Want als ik nu zeg wie er gaat spelen en die speler raakt vervolgens geblesseerd, weet de andere optie dat hij tweede keus is.”

Doordat AZ zich nu zeker weet van Europese overwintering, staat in het resterende uitduel met PAOK Saloniki alleen nog prestige op het spel. Advocaat: “Het zou goed kunnen dat ik daar jongens rust ga geven. Wellicht blijven ze dan gewoon in Nederland om rust te pakken. Want daarna volgt ook weer een lastige uitwedstrijd tegen Heracles.”

NEC
Advocaat over de aanstaande tegenstander: “NEC won een paar weken geleden thuis van sc Heerenveen door op de aanval te spelen. Het wordt zondag een fanatieke, scherpe wedstrijd waarin NEC vanaf het begin indruk wil maken omdat wij net een Europese wedstrijd gespeeld hebben. We moeten onder die druk uit spelen.”

Live
NEC - AZ begint om 16:30 uur in het Goffertstadion. Dit duel is live te volgen via de AZ Twitter en FOX Sports. Met supporters over de wedstrijd praten? Dat kan via onze Facebook-pagina