Advocaat: ‘Nieuws Ricksen hard aangekomen’

Gepubliceerd op 31 oktober 13, 09:57
ALKMAAR- AZ en Dick Advocaat kregen vlak na de euforische bekerwedstrijd tegen Achilles ’29 een zware klap te verwerken. Oud-AZ'er Fernando Ricksen maakte in De Wereld Draait Door bekend dat hij lijdt aan de fatale spierziekte ALS. Advocaat: “Het heeft me diep geraakt."

“Ik heb altijd enorm goed samengewerkt met Fernando Ricksen”, reageerde Dick Advocaat. “Natuurlijk zijn de verhalen over zijn escapades bij velen bekend, maar onder mij is hij altijd een keurige prof geweest. De uitspattingen heb ik pas later vernomen. Fernando was tegen mij altijd respectvol met ‘u en meneer’. Ik heb zowel bij Glasgow Rangers als Zenit Sint-Petersbrug en het Nederlands elftal fijn en succesvol met hem samengewerkt. Met Zenit zijn we samen landskampioen geworden en wonnen we de UEFA Cup.”

‘Diep geraakt’
“Het verschrikkelijke nieuws dat Fernando lijdt aan de spierziekte ALS heeft me diep geraakt”, ging Advocaat verder. “Ook bij AZ is dit hard aangekomen. Hij heeft hier in Alkmaar drie succesvolle jaren meegemaakt. De club heeft goede herinneringen aan hem. Ik wil Fernando en zijn omgeving namens mijzelf en AZ heel veel sterkte toewensen de komende tijd. Hopelijk brengt zijn winnaarsmentaliteit het beste in hem naar boven.”

Interview
Bekijk op de website van De Wereld Draait Door het interview met Ricksen, waarin hij bekend maakt aan de fatale spierziekte ALS te lijden. Kijk hier voor meer informatie over de ziekte, of voor het doen van een donatie.

Bron foto's: VI-Images