Advocaat: ‘Roda is wisselvallig’

Gepubliceerd op 22 november 13, 15:32
ALKMAAR- In de aanloop naar het thuisduel van zaterdag met Roda JC besprak Dick Advocaat vrijdag de fysieke gesteldheid van zijn formatie, de kwaliteiten van Maarten Martens en de kracht van de komende tegenstander. "Ze hebben voorin veel snelheid."

“Alle internationals zijn fit teruggekomen”, opende Advocaat desgevraagd. “Alleen Jan Wuytens, Nemanja Gudelj en Mattias Johansson hebben wat lichte klachten. We verwachten echter dat ze gewoon inzetbaar zijn.” En over de van een schouderblessure herstelde Donny Gorter: “Die doet maandag weer mee bij Jong AZ. Het team draait goed, dus ik heb nog geen reden om hem bij de wedstrijdselectie te halen.”

Advocaat: “Het team groeit qua beleving en plezier. Fysiek staan we er ook goed voor. We hebben afgelopen maand veel getraind op passen en aannemen. Daar zie ik nu veel progressie in.”

Martens
Over zijn aanvoerder zei de oefenmeester: “Hoe meer minuten Martens maakt, hoe beter hij wordt. Als hij topfit is, is hij een van de betere spelers van de Eredivisie. Hij wordt per dag sterker. Het is voor ons een heel belangrijke speler. Dat zie je bijvoorbeeld op de training: hoe hij een bal aanneemt, zijn touch en techniek. Hopelijk voor AZ kan je hem hier langer houden.”

Roda JC
Advocaat: “Roda draait goed mee in de middenmoot van de Eredivisie. Ze hebben een goed middenveld en voorin veel snelheid. Een ploeg met individueel goede spelers. Ze zijn alleen wisselvallig: twee keer winnen van PSV, een goed gelijkspel uit tegen FC Groningen en thuis verliezen van Go Ahead Eagles. Ik heb wel een goed beeld van hoe ze spelen.”

Live
AZ - Roda JC begint zaterdag om 19:45 uur. Er zijn nog kaarten. Dit duel is ook live te volgen via FOX Sports en de AZ Twitter.