Advocaat: ‘Steijn doet het geweldig’

Gepubliceerd op 01 november 13, 14:56
ALKMAAR- Dick Advocaat blikte vrijdag in het bijzijn van de media terug op het midweekse bekerduel met Achilles ’29, gaf een update uit de ziekenboeg en gaf zijn mening over de tegenstander van zaterdag: ADO Den Haag. “Ik sprong een gat in de lucht.”

“Of het leeft in de spelersgroep dat we gedeeld eerste staan? Nou, het is leuk voor ze en voor de club”, zei Advocaat. “Ik ben er niet zo mee bezig, we zien aan het eind van het seizoen wel waar we staan. Ik wil vooral een herkenbaar AZ zien te krijgen. Als ik ze nu zie trainen, ziet dat er al leuk uit. We zijn op de goede weg. En ja, de resultaten zijn goed, dat is ook bepalend voor de sfeer.”

Concurrentie
In het bekerduel met Achilles ’29 liet de oefenmeester slechts drie reguliere basisspelers aan de aftrap staan. “De concurrentie voor de basiself neemt toe, want de jongens die woensdag een kans kregen, hebben het goed gedaan. Al was het niveau van Achilles, met alle respect, natuurlijk niet geweldig. Het was een nuttige wedstrijd.”

Operatie Marcellis
Advocaat kan tegen ADO Den Haag geen beroep doen op Donny Gorter (schouderblessure) en Dirk Marcellis: “Gorter gaat maandag minuten maken bij Jong AZ. En Marcellis heeft een foto laten maken van zijn knie omdat hij daar weer last van heeft. Waarschijnlijk ondergaat hij woensdag een kijkoperatie. Verder is iedereen fit.”

ADO Den Haag
“Ik sprong wel een gat in de lucht hoor, bij die derde goal”, zei Advocaat over de winnende treffer van Mike van Duinen tijdens ADO Den Haag - FC Twente (3-2). “Schitterend doelpunt. ADO scoorde drie keer tegen Twente, dat is knap. Natuurlijk, Twente kreeg ook veel kansen. Maar toch, als je zelf drie keer scoort heb je aanvallend veel kwaliteit. Wij moeten zorgen dat ze niet aan voetballen toekomen.”

Steijn
Advocaat: “Dat ADO na de overwinning op Twente in de beker van MVV verloor, tja. Dat is misschien wel beter voor ze, omdat ze zich nu volledig op de competitie kunnen richten. MVV-uit, dat is voor iedereen een vervelende wedstrijd. Ik snap trouwens niet waarom ADO-trainer Maurice Steijn kritiek krijgt. Hij heeft elk jaar te maken met een leegloop van de beste spelers. Hij doet het geweldig en is geen klager richting het bestuur. Een echte Hagenaar met een heldere visie die dag en nacht voor de club bezig is.”

Live

AZ - ADO Den Haag is zaterdag live te volgen in het stadion, op FOX Sports en via de officiële AZ Twitter.