Advocaat: ‘Verwacht aantrekkelijke wedstrijd’

Gepubliceerd op 27 november 13, 14:06
ALKMAAR- Dick Advocaat en Jan Wuytens blikten woensdag in het bijzijn van Nederlandse en Israëlische media vooruit op de Europa League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa. AZ heeft nog een punt nodig voor Europese overwintering, maar: “Zeker thuis gaan we vol voor de zege.”

Rond de klok van 13:30 uur stapte een goedgemutste Advocaat samen met Wuytens de persruimte van het AFAS Stadion binnen. Het duo heeft met AZ een uitstekende Europese uitgangspositie: “Maar voor kwalificatie moeten we weer vol aan de bak”, weet Wuytens. “Het uitduel met Maccabi Haifa was pittig, mede vanwege de hitte. In die wedstrijd hield Maccabi ons veelal onder druk. Ze speelden goed voetbal en benutten uitstekend de flanken. Ze maakten indruk. Eigenlijk pakten wij onterecht de drie punten. Ik vind het daarom gek dat Maccabi nog maar op twee punten staat.”

Advocaat: ‘Vol voor de zege’
Advocaat bekeek dinsdag het heenduel op video: “In Israël won AZ vrij gelukkig. De thuiswedstrijd tegen Maccabi wordt dus zeker geen walk over. Het is een ploeg die graag wil voetballen. Dat kan een voordeel zijn voor ons. Zeker thuis gaan we vol voor de zege, ook al is een punt voldoende voor plaatsing. Ik verwacht een aantrekkelijke wedstrijd.”

Steun supporters
“Tegen Maccabi hoop ik wederom op de steun van onze supporters”, vulde Wuytens aan. “Tijdens de wedstrijd tegen Roda JC hebben ze ons er op momenten doorheen gesleept. Toen we met twee man minder kwamen te staan, ontstond er een unieke sfeer. Die steun hebben we echt nodig. Als dat zo blijft, kunnen er bij AZ nog mooie dingen gebeuren.”

‘Niet verrast’
“De huidige prestaties van AZ verrassen me niet”, ging Advocaat verder. “Ik zag al voor mijn aantreden iets in deze ploeg, anders was ik nooit aan deze klus begonnen. De jongens stralen plezier uit en spelen gretig. Alleen tegen Feyenoord hebben we onverdiend een punt gepakt, de andere wedstrijden waren we gewoon de betere. We moeten hier in Alkmaar rustig blijven doorgaan. Bij Ajax, PSV en Vitesse hebben ze meer individuele kwaliteit. Wij horen in het rijtje met FC Groningen, sc Heerenveen en FC Utrecht thuis. Dat denk ik, maar hopelijk heb ik ongelijk.”

Viergever & Gudelj
Tegen Maccabi Haifa kiest Advocaat voor dezelfde basisformatie als tegen Roda JC. “Nick Viergever en Nemanja Gudelj blijven in de ploeg”, was de trainer duidelijk. “Na het duel van donderdag gaan we ons pas richten op NEC-uit. We kunnen het ons niet permitteren om te gaan experimenteren. Pas als de stand het toelaat, zal ik gaan wisselen met het oog op komend speelweekend.”

Aanvang
De wedstrijd tussen AZ en Maccabi Haifa begint donderdag om 19:00 uur in het AFAS Stadion. Er zijn nog kaarten te koop.