Advocaat: ‘Wil aanvallend voetbal’

Gepubliceerd op 16 oktober 13, 17:05
ALKMAAR- Onder massale belangstelling van de landelijke media werd Dick Advocaat woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van AZ. De geroutineerde oefenmeester sprak duidelijke taal: “Ik had dit voor geen enkele andere club gedaan.”

“Omdat ik voor het bondscoachschap ging, zou ik eigenlijk geen trainer meer worden bij een club”, zei de oefenmeester die ook tijdens het seizoen 2009-2010 in Alkmaar werkzaam was. “Ik heb onlangs vier clubs afgezegd, waaronder één heel, heel grote. Normaal ben ik niet altijd makkelijk over te halen, maar wel door AZ. Ik had dit voor geen enkele andere club gedaan. AZ is speciaal: als je hier werkt of als gast komt, ervaar je de warmte. Toen ze me vroegen, ging het meteen kriebelen. Ik heb hier namelijk een mooie tijd gehad. Toen ik hier vorige keer wegging dacht ik: potdorie, ik had eigenlijk bij AZ willen blijven."

‘Talentvolle ploeg’
Advocaat: “Ik ken de ploeg waarmee ik ga werken. Op televisie heb ik bijna iedere wedstrijd gezien, waardoor ik een goed beeld van dit elftal heb. Het is een heel frisse en talentvolle ploeg met veel mogelijkheden. Daar komt bij dat de verschillen in de Eredivisie steeds kleiner worden. Ik ben benieuwd tot waar we met elkaar kunnen reiken. Ik wil AZ met plezier en aanvallend laten spelen. Een elftal waarvoor mensen naar het stadion komen. Ons doel? We gaan voor Europees voetbal.”

Drive
“Ik ben inderdaad 66, maar ik heb nog steeds de drive om dagelijks op het veld te staan”, vervolgde Advocaat. “Het wordt pas zwaar als dingen beginnen te irriteren. Dat heb ik vorig seizoen ervaren.”

Stewart: ‘Ontzettend vereerd’
“Toon Gerbrands en ik hebben ons de afgelopen dagen verbaasd over de namen van nieuwe trainers die in de media werden genoemd”, zei Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Met Advocaat hebben we een trainer met een behoorlijk groot palmares binnengehaald. We zijn ontzettend vereerd dat hij onze hoofdmacht de komende tijd gaat leiden.”

‘Goede mix’
Stewart: “We wilden een grote trainer binnenhalen. Ik denk dat de kwaliteiten van Advocaat een goede mix vormen met onze spelersgroep. We willen met hem dominant en aanvallend gaan voetballen. Dat zien de mensen hier graag.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl