Veerkrachtig AZ Onder 12 wint bij Ajax

Veerkrachtig AZ Onder 12 wint bij Ajax

Gepubliceerd op 01 december 18, 11:44

AMSTERDAM- AZ Onder 12 heeft zaterdag veel veerkracht getoond bij een overwinning op Ajax. De ploeg van trainers Dico Blei en Dijar Kasim maakte in de laatste twee blokjes een 5-2 achterstand ongedaan en won uiteindelijk met 6-9. 

De Alkmaarders hadden het lastig in de eerste blokjes en bleven een antwoord schuldig op het opportunistische spel van de Amsterdammers. “Ajax startte met veel passie en hoge druk”, zag Blei. “Daar hadden wij het heel lastig mee. Pas toen we onverstoorbaar, compact en met veel strijd begonnen te spelen, ging het beter. We dwongen door de speelruimte klein te houden fouten bij Ajax af, ondersteunden elkaar goed en bogen we de achterstand heel knap om in een 6-9 overwinning. Dat hebben we op eigen kracht gedaan.”

Meetmoment
“Dit was een mooi meetmoment”, vulde Kasim aan. “De jongens hebben uitgesproken de beste te willen worden. We hebben de top van Nederland verslagen, nu richten we het vizier op de buitenlandse clubs. Er staan de komende periode mooie wedstrijden op het programma, waaronder twee toernooien in Duitsland. Nu is het zaak dat we niet verslappen en doorgaan waar we zijn gebleven. Ik ben heel trots op wat we vandaag lieten zien. Dit was een echte teamprestatie.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 12 – AZ Onder 12 6-9
Twin Games

Selectie AZ: Daan van Rooijen, Nick Homan, Bram Wesseling, Casper Maijenburg, Eli Daddy, Finn Larooi, Giovanni Dobbe, Hessel de Wit, Iain de Jongh, Jayden Wilson, Jesse Larooi, Julian Sijbrands, Julian van Rijsdam, Kevin van Ouytsel, Mees Adrichem, Nassim El Harmouz, Noah Zwaan, Roshylo Eind, Steven van Engers, Tycho de Wit, Vince Tuijn.

Wedstrijd

6
Onder 12 competitie
AFC Ajax - AZ
zaterdag 1 dec 2018, 09:30
Wedstrijd informatie
9