Alkmaarse derby's prooi voor AZ Jeugd

Alkmaarse derby's prooi voor AZ Jeugd

Gepubliceerd op 08 augustus 20, 16:56

ALKMAAR- Zeven AZ Jeugd-teams speelden zaterdag op Alkmaarse bodem hun eerste wedstrijden in maanden. Aan de Robonsbosweg werd geoefend tegen AFC '34. De oefenderby's leverden zes overwinningen en maar liefst 82 doelpunten op.

AFC '34 - AZ Onder 17 0-3
Met een rake penalty vond AZ Onder 17 voor het eerst sinds maart weer eens het net. Ro-Zangelo Daal, de speler die het buitenkansje verzilverde, verdubbelde later ook zelf de voorsprong. Het slotakkoord was voor Sem Dekkers. De rechtervleugelverdediger droeg zo bij aan een 0-3 overwinning voor de ploeg van trainer Jan Sierksma.

AFC'34 - AZ Onder 16 1-4
Lev Lenssen scoorde bij zijn officieuze AZ-debuut direct twee keer. James Bartele maakte er 0-3 van, nieuwkomer Zenil Kanga bepaalde de eindstand op 1-4. Trainer Tim Roest: "Je zag wel dat de jongens even moesten wennen. Toch ben ik zeker te spreken over grote delen van de wedstrijd. We moeten kritisch zijn over enkele onzorgvuldigheden in ons spel, maar sommige jongens vinden elkaar al makkelijk en dat is heel leuk om te zien."

AFC '34 - AZ Onder 15 1-1
AZ Onder 15 kwam via Yoël van den Ban op voorsprong, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel. Wat na afloop overheerste was een tevreden gevoel omdat de spelers na vijf maanden thuis en op de club trainen weer een wedstrijd in de benen hebben. "Goed dat we eindelijk weer een potje hebben gespeeld", zei trainer Michael van Zijtveld. "Dat is hier de grootste winst."

AFC '34 - AZ Onder 14 2-9
Het AZ Onder 14 van trainer Nick van der Velden haalde fors uit. AFC '34 bracht de spanning weliswaar terug nadat de Alkmaarders op 0-2 kwamen, maar daarna liep AZ overtuigend weg bij de gastheren. De goals van de bezoekers kwamen op naam van Hessel de Wit (2), Iain de Jongh (2), Tycho de Wit (3), Jayden Wilson en Elias Hazir.

AFC '34 - AZ Onder 13 1-5
AZ Onder 13 kende geen ideale start in de kaasderby, want de thuisploeg kwam op 1-0. Wel trok Nuur Mahamed de stand op aangeven van Latrell Aken snel gelijk. In de laatste twintig minuten werd het verschil gemaakt met een hattrick van Gijs Groot, die scoorde uit assists van Mahamed, Timme Elffers en Taecke van Dam van Isselt. Laatstgenoemde was ook de aangever bij de 1-5 van Jay Lunes.

AFC '34 - AZ Onder 12 0-33
Van alle AZ-teams was AZ Onder 12 het meest op schot. "Een prima seizoensstart met goed samenspel en veel mooie aanvallen en doelpunten", zag Dico Blei, met Dennis Zwagerman trainer van het team. "De jongens hebben elkaar daarnaast uitstekend geholpen, zoals we deze week hebben afgesproken. En het belangrijkste: het spelplezier droop ervan af. Genieten."

AFC '34 - AZ Onder 11 5-17
Op Jessey Jay van der Mije en Giel Kappelhof na bestaat AZ Onder 11 volledig uit spelers die nieuw bij de club zijn. Zij debuteerden in Alkmaar dus in het AZ-shirt en deden dat met een zege. Tim Appel, die de ploeg leidt met Dijar Kasim, noemde het 'een mooie, leerzame dag'. "Eindelijk weer eens een wedstrijd voor de boys, waarin zij hun debuut voor AZ hebben gemaakt. Hiernaar hebben we gehunkerd en uitgekeken. De kop is eraf, nu gaat het echte werk beginnen."

Foto's: Barathi van Elst