AZ wint ook in Hoevelaken

Gepubliceerd op 30 juni 18, 17:53
HOEVELAKEN- AZ heeft zaterdag het oefenduel met het Amersfoorts elftal in Hoevelaken met 0-3 gewonnen. Nadat Peer Koopmeiners vrijdag in Dirkshorn al zijn officieuze debuut maakte, tekende hij een dag later voor zijn eerste doelpunt in AZ-1. Ook Mats Seuntjens en Ferdy Druijf scoorden.

Peer Koopmeiners tekende na achttien minuten voor de openingstreffer in Hoevelaken. Hij kwam dankzij een lobje achter de verdediger van broer Teun vrij voor de keeper en schoot de 0-1 tegen de touwen. Ondanks een aantal kansen voor onder anderen Fred Friday en Kenzo Goudmijn, bleef het scorebord verder onveranderd.

Tweede helft
De tweede helft trad AZ met elf andere namen aan. De eerste kans na de onderbreking was via Berry Powel voor het Amersfoorts Elftal, die zichzelf vrij speelde aan de rechterkant van het strafschopgebied maar zag hoe Koen Bucker kon redden.

Buitenkantje rechts
Na 71 minuten breidden de Alkmaarders hun voorsprong verder uit. Myron Boadu speelde de keeper uit en legde af op de vrijgekomen Mats Seuntjens, die de bal met buitenkantje rechts tegen de touwen schoot: 0-2.

Druijf 0-3
Niet veel later kwam opnieuw Seuntjens, na een korte combinatie op het middenveld, voor keeper Van de Grootevheen. De doelman bracht in eerste intstantie redding, maar Druijf kon profiteren van de rebound en bepaalde de eindstand op 0-3.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Amersfoorts Elftal - AZ 0-3 (0-1)

Oefenduel

Opstelling Amersfoorts Elftal: Timo Greveling (46. Rob van de Grootevheen; Muslu Nalbantoglu, Sten Vreekamp, Erwin Hermsen, Niels Vlugt; Jannick Cornelisz, Mike van de Laar, Mike Vreekamp (74. Mark Gijtenbeek), Coen Heus; Berry Powel, Henk Baum.
Opstelling AZ eerste helft: Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar, Jop van der Linden, Thomas Ouwejan; Peer Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners; Kenzo Goudmijn, Fred Friday, Oussama Idrissi.
Opstelling AZ tweede helft: Koen Bucker; Jamie Jacobs, Rens van Eijden, Léon Bergsma, Joris Kramer; Iliass Bel Hassani, Guus Til, Mees Hoedemakers; Ferdy Druijf, Mats Seuntjens, Myron Boadu.

Scoreverloop: 18. Koopmeiners 0-1, 71. Seuntjens 0-2, 76. Druijf 0-3.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Toeschouwersaantal: 500

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl