Aristote Ndunu bezoekt Basisschool De Windhoek

Gepubliceerd op 23 mei 19, 11:08

EGMOND-BINNEN- AZ eSporter Aristote Ndunu bracht deze week in het kader van het interactieve lesprogramma Level UP een bezoek aan Basisschool De Windhoek in Egmond-Binnen.

Aristote Ndunu ging langs bij groep 5 van de basisschool. Hier vertelde hij de kinderen over wat zij tijdens het lesprogramma kunnen verwachten én hoe zijn level als eSporter eruitziet. De kinderen kregen les over het belang van Bewust Gamen en stelden de nodige vragen aan Aristote, zoals: ‘Wanneer ben je begonnen met gamen?’ en ‘Hoeveel uur game je per dag?’ Ook werd er een balletje getrapt in de pannakooi op het schoolplein: “Beweging is immers ook belangrijk om te presteren”, aldus de eSporter. 

Lessenserie
Het klassenbezoek is de introductie van een vijf weken durende lessenserie voor vijf groepen 5/6 van verschillende basisscholen in het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard. In vijf lessen, waarin elke week een ander thema wordt besproken, leren de kinderen om inzicht te krijgen in hun gamegedrag en bijbehorende mediawijsheid. Elke les bestaat uit een introductie waarbij één thema centraal staat en waarna de kinderen via een doe-opdracht en energizer hier zelf mee aan de slag gaan. De lessen worden ondersteund door video’s van Aristote Ndunu.

AZ Challenge
De besproken thema’s tijdens de lessenserie komen op één afsluitende dag samen tijdens de AZ Challenge in het AFAS Stadion. Op deze middag kunnen leerlingen hun FIFA-kwaliteiten testen in een eSports-clinic, is er een bewegingsonderdeel in de vorm van een voetbalclinic op het trainingsveld van AZ en vindt er in het stadion een speurtocht plaats waarin de leerlingen al hun in de lessenserie opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen.

Meer informatie
Wil je meer weten over het lesprogramma Level Up of wil je jouw klas inschrijven? Ga dan naar startlevelup.nl 

Fotoverslag
Benieuwd naar hoe de ochtend eruitzag? Bekijk dan onderstaande foto's.