Aristote: 'Revanche komt eraan'

Gepubliceerd op 12 oktober 18, 09:48
ALKMAAR- Aristote Ndunu speelt binnenkort zijn eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van de eDivisie. De 22-jarige eSporter vertegenwoordigt AZ voor de derde jaargang op rij. Over de Alkmaarse club, zijn schoolcarrière en zijn verwachtingen van de aankomende FIFA-competitie.

“Ik ben trots om deze club opnieuw te mogen vertegenwoordigen in de eDivisie. AZ is natuurlijk een grote voetbalclub in Nederland en heeft een heel sympathieke uitstraling. Dat merk je aan iedereen als je hier rondloopt. Ik heb heel veel clubs bezocht, maar nergens voelt het zoals hier. Ik voel me echt thuis bij AZ.”

Bekerwinst
Afgelopen seizoen won Aristote voor de tweede keer op rij de eBeker, nadat Feyenoord in de finale met 2-0 werd verslagen. “Het was een mooi moment”, aldus de trotse eSporter. “Je kunt twee prijzen winnen in Nederland en daarvan heb ik er weer één gewonnen. Ik heb bewezen dat ik toppers kan verslaan en kan zeggen dat ik twee prijzen heb gewonnen voor de club. Die prijzen pakt niemand meer van ons af.”

FIFA 19
Het spel FIFA 19 is pas nét uit en dus is de vraag of Aristote al ingespeeld is. “Ik moet nog wel inkomen, maar ik werk erg hard. De eerste week dat het spel uit was heb ik zelfs veertig uur getraind. Ik bouw mijn team langzaamaan op. De concurrentie wordt ieder jaar sterker en sterker. Daardoor wil ik mijn niveau blijven verhogen. Ik ga ervoor zorgen dat ik klaar ben voor de start van het nieuwe eDivisie-seizoen.”

Schoolcarrière
Buiten dat Aristote de eSporter is van AZ, zit hij in het afstudeerjaar van de opleiding commerciële economie. “Ik heb het ontzettend druk de komende tijd. Mijn scriptie moet in november ingeleverd worden, dat is even prioriteit nummer één. Ik heb al heel veel ideeën die ik wil uitvoeren zodra mijn diploma binnen is. Je zult me in de toekomst vaker zien op bijvoorbeeld Social Media. Ook denk ik dat ik een nóg hoger niveau kan bereiken zodra ik weer alle tijd heb. Er is echt heel veel mogelijk.”

Verwachtingen
“Ik wil dit seizoen volwassener spelen. Vorige jaargang heb ik een tijdje op de eerste plaats gestaan. Het ging lekker en ik won iedere wedstrijd. Toen kwam een moment waarop alles tegen zat. Ik verloor een paar wedstrijden op rij. Daar heb ik van geleerd en ik denk dat zo’n momenten dit seizoen voorkomen kunnen worden. Ik ga het druk krijgen, maar als ik moet spelen gaat de focus vol op de wedstrijd. Uiteindelijk wil ik een hoger niveau halen dan in de eDivisie van 2017-2018.”

Wijndal
In de vlog hierboven speelde Aristote een potje FIFA tegen AZ-speler Owen Wijndal. Hij reageert op dit duel: “Ik heb hem geappt. We hebben elkaar een beetje uit zitten uitdagen. Hij denkt dat hij nu het niveau van een eSporter aan kan, dat is natuurlijk niet zo. Er komt wel meer bij kijken dan één potje FIFA winnen. Let maar op, die revanche komt er.”

Top-5
We vroegen Aristote naar de vijf beste (betaalbare) spelers waarmee hij heeft gespeeld op FIFA 19:
1.Paulo Dybala (Juventus, 89 rated)
2.Douglas Costa (Juventus, 86 rated)
3. Anthony Martial (Manchester United, 83 rated)
4. Riyad Mahrez (Manchester City, 85 rated)
5. Davinson Sanchez (Tottenham Hotspur, 84 rated)

Tekst: Bas Raaijmakers / AZ Media