Arne Slot en Pieter Zwart op AZ Seminar

Gepubliceerd op 15 februari 18, 17:26
ALKMAAR- Spelprincipes als basis voor ons voetbal. Dat thema staat donderdag 22 februari centraal tijdens het AZ Voetbalschool Seminar. Datajournalist Pieter Zwart en Arne Slot, assistent-trainer van AZ, zijn de voornaamste sprekers.

Het Seminar brengt jaarlijks zo’n 400 trainers, coaches, leiders, coördinatoren en bestuursleden uit het Noord-Hollandse voetbal bij elkaar. AZ stelt weer alles in het werk om ook de negende editie tot een leerzame en vermakelijke avond te maken. De avond in het AFAS Stadion wordt gehost door Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg.

Pieter Zwart
Pieter Zwart brak door met scherpe analyses op Catenaccio.nl, waarvan de jonge journalist hoofdredacteur is. Bij Voetbal International is het talent, dat in 2016 met zijn eigen visie op datajournalistiek werd uitgeroepen tot Mercur Belofte van het Jaar, ‘aanvoerder’ van VI PRO. Tijdens het Seminar vertelt Zwart, ook bekend van zijn optredens in de tv-talkshow Rondo, uitgebreid over trends en ontwikkelingen in het hedendaagse voetbal.

Spelprincipes
Tijdens het Seminar wordt uit de doeken gedaan hoe AZ aanhaakt op de laatste ontwikkelingen in de voetbalwereld. Bij de Alkmaarders heerst een continue drang naar verbetering en streeft men op progressieve wijze naar het op het veld tot uiting laten komen van de visie. Volgens de spelprincipes van de club is het AZ-voetbal dynamisch, gevarieerd en initiatiefrijk en wordt met een hoge intensiteit vanuit een goed samenwerkende organisatie gespeeld. Ook wordt het gekenmerkt door veel positiewisselingen, lef, passie, felheid en energie.

Uniek kijkje in de keuken
Aan de hand van wedstrijd- en trainingsbeelden geven Arne Slot en AZ Jeugd-trainers een uniek kijkje in de keuken van AZ. De op innovatie toegespitste trainers vertellen over de goede prestaties van het elftal en hoe jeugdexponenten als Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan, Calvin Stengs, Guus Til en Pantelis Hatzidiakos moeiteloos worden ingepast. De manier van spelen en opleiden volgens de AZ-visie werpt zijn vruchten af, maar hoe maak je dat nu eigenlijk trainbaar? Het is een van de vragen die tijdens het Seminar worden beantwoord.

Speeddaten
Zowel na de presentatie van Zwart als die van Slot en zijn AZ Jeugd-collega’s krijgen de deelnemers de ruimte om onderling te discussiëren over de behandelde materie. Bij deze speeddate-sessies schuiven specialisten en trainers uit de AZ Jeugdopleiding aan.

AZ Voetbalschool
Het AZ Voetbalschool Seminar vindt plaats in de Georg Kessler Lounge van het AFAS Stadion, duurt van 19:00 uur tot 21:30 uur (inloop vanaf 18:15 uur, borrel na afloop) en maakt deel uit van de AZ Voetbalschool. Dat is de samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen brengen de clubs gezamenlijk het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger plan.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich individueel inschrijven via AZ.nl/AZ-Seminar. Aanmelden is noodzakelijk, aangezien u alleen met het e-ticket dat u vervolgens per mail ontvangt naar binnen kunt. Wees er snel bij, want voor het Seminar is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol=vol. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het Seminar of de AZ Voetbalschool? Mail dan naar Voetbalschool@AZ.nl.