Avci: ‘AZ is favoriet’

Gepubliceerd op 29 juli 15, 20:01
ALKMAAR- Voorafgaand aan de stadiontraining schoven Istanbul Başakşehir-trainer Abdullah Avci en keeper Volkan Babacan woensdag aan voor de persconferentie. Het tweetal blikte vooruit op het treffen met AZ: “Dat zal ons het nodige zelfvertrouwen geven."

“Nederland heeft een speciaal plekje in mijn hart”, begon de aimabele Avci. “Als bondscoach van Turkije Onder 17 werd ik in 2005 namelijk Europees kampioen door in de finale te winnen van Nederland. Nu mag ik als coach van Istanbul Basaksehir mijn Europese debuut als clubtrainer maken tegen een Nederlandse ploeg. Heel mooi.”

Champions League
“Ik ben trots op deze club”, ging Avci verder. “Dit is de eerste keer dat Istanbul Basaksehir in Europees verband speelt. Ik zie AZ daarom als favoriet, want die club heeft veel meer Europese ervaring dan wij. Ze hebben recent in de Champions League gespeeld en zijn in de afgelopen jaren tweemaal Europees kwartfinalist geweest. Wij zullen alles op alles moeten zetten om hier een goed resultaat te halen. Dat zal ons het nodige zelfvertrouwen geven.”

Vierde
Avci: “Vorig seizoen hebben we een ontzettend knappe vierde plaats in de Turkse competitie behaald. We verdienen het om hier te staan. We hebben wat ervaring in huis gehaald, bijvoorbeeld met Emre Belözoğlu. Onze speelwijze zal ook iets anders zijn dan vorig seizoen. Of Emre speelt? Hij is niet helemaal fit, dus wellicht kan hij niet meedoen.”

Volkan: 'Speciaal seizoen'
Keeper Volkan - tevens de doelman van het Turkse nationale team - sloot af: “We hebben een speciaal seizoen achter de rug met ons team. Het is geweldig om dat te mogen voortzetten in de Europa League. We genieten met z’n allen van alles wat we nu meemaken. Mijn loopbaan kenmerkt zich door de nodige ups en downs, maar dit is zeker een hoogtepunt.”

Live
AZ - Istanbul Basaksehir is donderdag live te volgen in het stadion, via de AZ Twitter, FOX Sports en AZ Radio.